Klampiame ir nervingame pirmajame kėlinyje aikštėje dominavo gynyba, o Lietuvos rinktinė po 10 min. turėjo 1 taško persvarą.

Antrojo ketvirčio pradžioje Mindaugas Kuzminskas galų gale pataikė pirmąjį Lietuvos rinktinės tritaškį ir pranašumą padidino iki 5 taškų (23:18). Po dar vieno lyg ant sparnų šį kartą žaidusio M. Kuzminsko metimo lietuviai nutolo – 25:18. Visgi kėlinio pabaigoje mūsiškių puolimas užstrigo, o tuo pasinaudoję argentiniečiai priartėjo – 30:27. Manu Ginobili paskutinę ketvirčio sekundę netgi turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau iš toli mestas kamuolys išsisuko iš lanko.

Trečiąjį kėlinį Argentina pradėjo spurtu 7:2 ir persvėrė rezultatą, tačiau Lietuvos rinktinė atrado lyderių tandemą. Mantas Kalnietis ir M. Kuzminskas organizavo įspūdingą atsaką 10:2 ir po 30 min. lietuviai įgijo 8 taškų pranašumą (57:49).

Lemiamą rungtynių kėlinį galima prilyginti pasivažinėjimui amerikietiškais kalneliais.

Veteranų vedama Argentinos rinktinė jį pradėjo 12:0 ir vėl išsiveržė į priekį (59:61), tačiau į tai kontrsmūgiu po J. Kazlausko minutės pertraukėlės atsakė ir lietuviai.

Jonas Mačiulis pataikė sudėtingą tritaškį, Renaldas Seibutis – iš aikštės krašto, Jonas Valančiūnas galingai įkrovė iš viršaus ir svarstyklės vėl ėmė krypti į Lietuvos rinktinės pusę.

Situaciją dar pagerino Andreso Nocioni nervų protrūkis – argentinietis spyrė į stendą ir užsidirbo techninę pražangą, o už jį Lietuvos rinktinė varžovus baudė taikliu baudos metimu ir nutolo (72:64).

Nors nervingoje mačo pabaigoje varžovai dar sykį pavojingai priartėjo (72:69), sudėtingas R. Seibučio dvitaškis su pražanga vėl timptelėjo lietuvius į priekį, o galutinis taškas buvo padėtas po to paties Renaldo susistumdymo su Facundo Campazzo. Ne pagal taisykles pasielgusiam varžovui užfiksuota pražanga, Renaldas šaltakraujiškai realizavo abi baudas ir įtvirtino Lietuvos rinktinės pergalę.

Lietuvos rinktinė šiltą vietą ketvirtfinalyje užsitikrino dėl to, kad per likusius du turus tarpusavyje dar žais Argentina su Brazilija bei Argentina su Ispanija, taigi kažkuriai iš šių komandų veikiausiai ir pritrūks vienos pergalės iki kito etapo, nebent Kroatija įsigudrins pralaimėti Nigerijai bei Lietuvai ir taip pat liks su dviem pergalėmis.

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 23 (7/10 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 3/4 baudos, 5 atk. kam., 22 naud. bal.), Mantas Kalnietis 17 (5/7 dvit., 2/3 trit.7 rez. perd.), Jonas Mačiulis 10, Renaldas Seibutis 7, Marius Grigonis 7, Domantas Sabonis 7, Jonas Valančiūnas 6 (10 atk. kam.), Paulius Jankūnas (6 atk. kam.) – 2 taškai (Vaidas Kariniauskas ir Adas Juškevičius taškų nepelnė, Robertas Javtokas nerungtyniavo).

Argentina: Manu Ginobili 22, Andresas Nocioni 14, Luisas Scola 12, Carlosas Delfino 10, Facundo Campazzo 10, Nicolas Laprovittola 3, Roberto Acuna 2 taškai.

Lietuvos rinktinė kovą dėl atšokusių kamuolių 51-29, atliko 12, o varžovai – 11 rezultatyvių perdavimų. Koją mūsiškiams kišo klaidos, kurių lietuviai padarė 16, o argentiniečiai – tik 6.

Argentinos rinktinė pataikė 7 iš 26 (27 proc.), o Lietuvos – 7 iš 24 (29 proc.) tritaškius. Dvitaškius argentiniečiai metė 45 proc. (18/40), o lietuviai – 54 proc. (22/41) taiklumu.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį. 1 val. prasidėsiančiose rungtynėse mūsiškių varžovais bus Ispanijos krepšininkai. Laimėję šį mačą mūsiškiai grupėje užsitikrintų pirmąją vietą. Kitą savaitę Lietuvos rinktinės dar laukia susitikimas su Kroatija.

Primename, kad B grupės turnyrą Argentinos ir Lietuvos rinktinės pradėjo iškovodamos po dvi pergales. Argentinos krepšininkai 94:66 sutriuškino Nigeriją ir 90:82 palaužė Kroatiją, o Lietuvos rinktinė 82:76 nugalėjo Braziliją ir 89:80 – Nigeriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1249)