Pradėjus paskutinįjį ratą suklupo dėl geresnės pozicijos kovojusi konkurentė, už kurios užkliuvo iš paskos sekusi S. Hassan.

2019-aisiais pasaulio čempione šioje rungtyje tapusi sportininkė į paniką nepuolė: pašokusi ant kojų ji pasileido į priekį sprinterės tempu.

Nors iki finišo buvo likę tik maždaug 300 m, S. Hassan pro varžoves šuoliavo it garsiųjų Kentukio derbio lenktynių žirgas. Lyderiavusią grupę ji pasivijo jau finišo tiesiojoje ir paskutiniuose nuotolio metruose pakilo į pirmą poziciją.

Tiesa, S. Hassan pasisekė, jog antrasis atrankos bėgimas buvo kur kas lėtesnis nei kiti du. 1500 m ji nubėgo per 4 min. 5,17 sek. – 13 sekundžių prasčiau nei asmeninis rekordas. Kituose bėgimuose geresnį rezultatą pademonstravo net 16 konkurenčių.

Vis dėlto Etiopijoje gimusiai, bet į Nyderlandus su pabėgėliais paauglystėje atvykusiai atletei svarbiausia, jog ji varžysis finale, kuriame bus neginčijama favoritė.

Sifan Hassan

Kita vertus, S. Hassan tikrai neplanavo išeikvoti tiek jėgų prieš pirmadienį vakarinėje varžybų sesijoje jos laukiantį 5000 m bėgimo finalą.

S. Hassan Tokijuje taip pat laikoma viena pagrindinių pretendenčių į 10000 m distancijos titulą.

Pirmadienį rytinėje olimpinių lengvosios atletikos varžybų sesijoje buvo išdalinti du medalių komplektai.

Pirmą istorijoje lengvaatlečių auksą Puerto Rikui iškovojo Jasmine Camacho-Quinn, triumfavusi 100 m barjerinio bėgimo finale – 12,37 sek. Sidabrą pelnė amerikietė Kendra Harrison (12,52 sek.), bronzą – jamaikietė Megan Tapper (12,55 sek.).

Dramatiškai klostėsi vyrų šuolių į tolį finalas, kurį paskutiniu bandymu laimėjo graikas Miltiadis Tentoglou.

Miltiadis Tentoglou

23-ejų dabartinis Europos čempionas stryktelėjo 8,41 m ir pakartojo rungties favorito iš Kubos Juano Miguelio Echevarria rezultatą. Karibų atstovas turėjo tenkintis sidabru, nes jo antras geriausias šuolis buvo prastesnis nei graiko.

Bronza ant kaklo pasikabins dar vienas Kubos šuolininkas Maykelis Masso.

Atrankoje kelį susižeidęs dabartinis pasaulio čempionas iš Jamaikos Tajay Gayle'as mėgino varžytis finale susitvarstęs koją, tačiau du jo bandymai buvo neįskaityti, o vienintelis sėkmingas (7,69 m) atnešė tik 11-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)