Antroji finalo dalyvė paaiškės vėlų trečiadienio vakarą, po tame pačiame stadione vyksiančio Anglijos ir Danijos rinktinių mūšio.

Po šio mačo Italijos rinktinės nepralaimėtų rungtynių serija prasitęsė iki 33 iš eilės, o paskutinius 14 žaistų susitikimų R. Mancini auklėtiniai apskritai laimėjo. Tai – šios ekipos visų laikų rekordai.

Per pirmąjį pusfinalio kėlinį kamuolį dažniau ir ilgiau kontroliavo ispanai, o patį pavojingiausią smūgį atliko Dani Olmo, tačiau apsaugoti vartus pavyko laiku sureagavusiam Gianluigi Donnarumai.

Savo ruožtu Italijos rinktinė per pirmas 45 min. keletą sykių sukūrė įtampą ispanų baudos aikštelėje, tačiau taip ir neatliko nė vieno pavojingo smūgio į vartų plotą. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus – 0:0.

Italiai į priekį išsiveržė 60 min., kai greitos atakos metu ispanų gynėjų jau išmuštą kamuolį baudos aikštelėje techniškai suvaldė ir tarp dviejų varžovų į vartus meistriškai pasiuntė saugas Federico Chiesa – 1:0.

80 min. rezultatas tapo lygus – pusiausvyrą „Wembley“ stadione atstatė puikią ispanų ataką įvarčiu po „sienelės “užbaigęs Alvaro Morata (1:1). Antrasis kėlinys taip ir baigėsi, mačas persikėlė į pratęsimą, o vėliau – ir į baudinių seriją.

Jos metu sėkmingiau pasirodė italai. Nors pirmųjų smūgių įvarčiais paversti nepavyko Manueliui Locatelli ir D. Olmo, vėliau sekė penki iš eilės abiejų komandų kokybiškai realizuoti baudiniai. Tuomet slystelėjo įvartį rungtynių metu pelnęs A. Morata – nervinės įtampos neatlaikiusio ispano neišradingai spirtą kamuolį atmušė G. Donnarumma.

Lemiamą smūgį italai patikėjo 29-erių metų Londono „Chelsea“ gynėjui Jorghino, kuris smūgiavo labai nestipriai, tačiau tiksliai. Prasidėjo Italijos rinktinės džiaugsmo šokis ant „Wembley“ vejos.

Rungtynių apžvalgą ir įvarčius galite pamatyti čia.

Italijos ir Ispanijos pusfinalio rungtynių statistika

Rezultatas

Italija 1 – 1 Ispanija (11 m baudinių serija – 4:2)

60' Federico Chiesa [1-0]
80' Alvaro Morata [1-1]

Baudinių serija

Manuelis Locatelli - Dani Olmo -
Andrea Belotti + Danielis Moreno +
Leonadro Bonucci + Thiago Alcantara +
Federico Bernardeschi + Alvaro Morata -
Jorginho +

Europos futbolo čempionatų atkrintamosiose varžybose Italija ir Ispanija susitiko ketvirtą kartą iš eilės. 2008-aisiais pirmenybių ketvirtfinalyje 4:2 pergalę šventė ispanai, po savaitės tapę Europos čempionais.

Po ketverių metų Kijeve vykusiose 2012 m. Europos pirmenybių finalo rungtynėse tuometiniai pasaulio čempionai ispanai italus sutriuškino net 4:0.

Tačiau 2016 metais Prancūzijoje vykusio Europos čempionato aštuntfinalyje italai laimėjo 2:0 ir nukarūnavo čempionų titulą gynusią Ispanijos rinktinę.

Tai buvo jau šeštoji Italijos rinktinės pergalė šiame 2020-ųjų Europos čempionate. A grupės varžybas laimėję italai pirmame etape 3:0 įveikė Turkiją ir Šveicariją bei 1:0 pranoko Velsą, aštuntfinalyje po pratęsimo 2:1 įrodė savo pranašumą prieš Austriją, o ketvirtfinalyje taip pat 2:1 įveikė Belgijos rinktinę.

Savo ruožtu ispanai iki pastarojo kluptelėjimo iškovojo tris pergales ir du kartus sužaidė lygiosiomis. Pasirodymą E grupėje jie pradėjo blankiomis nulinėmis lygiosiomis su Švedija, po to 1:1 sužaidė su Lenkija, o priremti prie sienos net 5:0 sutriuškino slovakus.

Aštuntfinalyje Ispanija po pratęsimo 5:3 patiesė pasaulio vicečempionus kroatus, o ketvirtfinalyje tik po baudinių serijos 3:1 įveikė Šveicariją.

Euro 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną, sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)