Olimpinius medalius Japonijos sostinėje jau yra iškovojusios 80 šalių, o bent vienu aukso apdovanojimu gali pasigirti 57 valstybių atstovai.

Lyderės poziciją įtvirtino Kinijos komanda, kuri pridėjo dar penkis aukso medalius ir 29 aukso, 17 sidabro bei 16 bronzos apdovanojimų tvirtai pirmauja bendroje įskaitoje.

Antroje vietoje – JAV delegacija su 22 aukso, 25 sidabro ir 17 bronzos medalių.

Amerikiečiams pirmadienį sekėsi permainingai: pirmąjį auksą lengvosios atletikos varžybose šaliai iškovojo disko metikė Valarie Allman, jau pirmuoju bandymu įrankį švystelėjusi 68,98 m ir tapusi nepavejama savo varžovėms.


Tuo metu fiasko patyrė pasaulio čempionės JAV futbolininkės, kurios pusfinalyje 0:1 nusileido Kanados atstovėms ir turės tenkintis maču dėl trečios vietos su australėmis.

Finalo rungtynėse susikaus kanadietės ir švedės.


Trečioje medalių lentelės vietoje žengia šeimininkai japonai, ketvirti – australai, penkti – rusai, šešti – britai. Kitos rinktinės jau atsilieka stiprokai.

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso):

Iš viso Tokijuje išdalinta jau gerokai daugiau nei pusė visų numatytų medalių komplektų – 199 iš 339.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)