20 km distanciją B. Virbalytė-Dimšienė įveikė per 1 val. 35 min. 56 sek. Lietuvė nuo nugalėtojos atsiliko 6 min. 44 sek.

Olimpine čempione tapo italė Antonella Palmisano (1:29:12), sidabro medalį iškovojo kolumbietė Lorena Sandra (1:29:37), o bronza atiteko kinei Hong Liu (1:29:57).

„Šios varžybos tikriausiai yra pats geriausias atspindys mano pastarųjų trejų metų. Po geriausio 2018 metų mano sezono buvo pats juodžiausias 2019 metų sezonas. Ir po to bandžiau atsigauti, -po finišo kalbėjo B. Virbalytė-Dimšienė. – Pradėjau varžybas atsargiai, nes oro sąlygos šiandien buvo tikrai sudėtingos – Sapore buvo pati karščiausia diena, kepino 34 laipsniai karščio. Bet paskui vis kopiau į viršų, lenkiau varžoves, tarp jų buvo ir nemažai tituluotų, pajėgių sportininkių, pasaulio čempionatų prizininkių. Jų asmeniniai rezultatai yra kur kas geresni už mano, dėl to džiaugiausi“.

Ir tęsė: „Ir vienu momentu užsivedžiau, galvojau, kad tikrai galiu pakovoti dėl aukštesnių vietų. Tačiau paskutiniuose penkiuose kilometruose pritrūko kelių treniruočių, nes pasirengimas nesiklostė taip gerai, kaip norėjosi. Todėl šiandien tikriausiai ir esu ten, kur esu. Nors jei ne tie paskutiniai kilometrai, gal būčiau patekusi į geriausiųjų dvidešimtuką. Labai gaila, kad buvo perkeltos varžybos iš Tokijo į Saporą. Nes šiandien ir čia, ir ten buvo tokia pati temperatūra“.

Tai trečioji B. Virbalytė-Dimšienės olimpiada. 2012 metų Londono žaidynėse ji užėmė 24-ą vietą (1:31:58), o 2016 metais Rio de Žaneire buvo 29-a (1:35:11). Vienas aukščiausių jos laimėjimų pasiektas 2018 metais Europos čempionate Berlyne – 4 vieta (1:27:59).

Pirmasis iš trijų žaidynėse dalyvaujančių Lietuvos ėjikų startavo labiausiai patyręs – jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis 36 metų Marius Žiūkas. Jis ketvirtadienį 20 km distancijoje užėmė 33 vietą tarp 57 dalyvių, nuotolį įveikęs per 1 val. 27 min. 35 sek.

Ilgiausioje olimpinių žaidynių lengvosios atletikos rungtyje penktadienį startavo Arturas Mastianica. Tarp 59 atletų 50 km sportinio ėjimo trasoje startavęs 29 metų lietuvis finišo liniją kirto 31-as. Svilinant 30 laipsnių karščiui jis distanciją įveikė per 4 val. 06 min. 43 sek.

Po 2019 metų pasaulio čempionato Dohoje buvo akcentuojama, kad ištvermės sportininkams varžytis karštu ir drėgnu oru yra ypač pavojinga sveikatai, todėl Tarptautinė lengvosios atletikos federacija priėmė sprendimą, jog maratono bėgikai ir ėjikai dėl olimpinių medalių kovoja ne Tokijuje, o Sapore.

Primename, kad Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio.

Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė moterų komandų sprinto varžybose laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną prasidėjusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)