Penktajame iš šešių 400 m ketvirtfinalio bėgimų startavusi A. Šerkšnienė distanciją įveikė per 52,78 sek. ir liko šešta iš septynių bėgimo dalyvių.

Bendroje įskaitoje Šveicarijoje gyvenanti Lietuvos bėgikė liko 33-ioje vietoje iš 45 startavusių dalyvių.

„Rezultatas – neįspūdingas. Gal norėjau sezono geriausio rezultato. Apie asmeninį rekordą nelabai galvojau, nes pagal šio sezono formą nelabai galėjau jį pagerinti. Visą mėnesį buvo treniruotės, nebuvo varžybų, forma gerėjo, tai gal galvojau pavyks pagerinti bent savo geriausią sezono rezultatą (52,12 sek.)“, – po atrankos kalbėjo A. Šerkšnienė.

Į pusfinalį pateko po tris greičiausias kiekvieno bėgimo dalyves ir dar šešios, parodžiusios geriausius rezultatus, bet nepatekusios į pirmuosius trejetus. Geriauią rezultatą atrankoje pasiekė Marileidy Paulino iš Dominikos respublikos – 50,06 sek.

A.Šerkšnienės asmeninis rekordas – 50,99 sek., geriausias šio sezono rezultatas – 52,12 sek.

„Karšta buvo. Gal ne tiek karšta, kiek drėgna, nes per apšilimą lijo, o tuomet, kai pradėjo vėl saulė kaitinti, pasijuto daug drėgmės. Plaučiams – ne pačios geriausios sąlygos. Aišku, to galima buvo tikėtis, – tęsė lietuvė. – Iš esmės esu patenkinta. Ypatingo tikslo neturėjau, pirma olimpiada, nežinau ar paskutinė. Bet kokiu atveju, džiaugiuosi, kad atvažiavau, sudalyvavau, man pačiai 100 proc. viskas patiko“.

Bėgikei didelį įspūdį paliko olimpinė atmosfera, draugiškumas, kurio tikrai negalima rasti įvairuose čempionatuose: „Pasijuto atmosfera. Visi buvo draugiški, labiau nei per įvairius čempionatus. Daug turiu draugų ir pažįstamų iš įvairių šalių, tai jaučiuosi tokia pasaulio pilietė. Visi sveikinasi ir sveikina su tuo, kad esu čia. Smagi atmosfera. Sužavėjo vyrų šuolių į aukštį finalas, kai lyderiai nusprendė, kad abu turės po aukso medalį, nekovojo žūtbūtinai, kuris geresnis. Olimpinė dvasia čia tikrai yra“.

Ji pasakojo, kad sezonas dar nebaigtas – Šveicarijoje laukia klubų ir estafečių čempionatai, o tuomet – atostogos. Vis dėlto bėgikė negalėjo pasakyti, ar ryšis ruoštis dar ir Paryžiaus olimpinėms žaidynėms, kurios vyks po trejų metų.

„Kai tokios emocijos, atrodo, kad ir Paryžiaus olimpinės žaidynės netoli, tik treji metai, tačiau po atostogų spręsime, ką darysime toliau. Jei iki Kalėdų atlaikysiu, tai gal ir tęsiu“, – nieko pažadėti negalėjo A. Šerkšnienė.

Gediminas Truskauskas

Olimpinėse žaidynėse debiutavo ir kitas Lietuvos bėgikas Gediminas Truskauskas. Jis antradienį kovojo ketvirtajame iš septynių 200 m atrankos bėgimų.

Mūsų šalies atstovas distanciją įveikė per 21,02 sek. ir užėmė penktą vietą. Tačiau to neužteko, kad jis prasibrautų į kitą etapą.

Iš kiekvieno bėgimo į pusfinalį pateko po tris greičiausius ir dar trys sportininkai pagal geriausius rezultatus. G. Truskauskas atrankoje liko 39-oje vietoje iš 48 startavusių dalyvių.

„Patenkintas, kad pavyko patekti į tokio rango varžybas. Didelis malonumas ir garbė, – po pasirodymo Tokijo olimpiniame stadione kalbėjo G. Truskauskas. – Savo bėgimu nesu patenkintas. Norėjau pakartoti sezono geriausią rezultatą. Tai galbūt būtų leidę patekti net į pusfinalį. Dėl to labai apamaudu. Ką darysi. Bet turėsiu gerą patirtį“.

Lietuvio šiemet pasiektas asmeninis rekordas – 20,48 sek.

Atrankoje greičiausiai 200 m nubėgo JAV atstovas Kennethas Bednarekas – 20,01 sek. Šios distancijos planetos rekordas priklauso jamaikiečiui Usainui Boltui – 19,19 sek.

Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio. Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės moterų komandų sprinte laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną startavusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)