47-erių metų N. Salukvadzė taps antrąja po vokiečių ir italų kanojininkės Josefos Idem Guerrini sportininke, dalyvavusia aštuoneriose olimpiadose.

Šešiskart pasaulio bei keturiskart Europos čempionė N. Salukvadzė ir jos 18-metis sūnus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvaus šaudymo iš 10 m atstumo pneumatiniu pistoletu bei atitinkamai šaudymo iš 25 ir 50 m atstumo pistoletu rungtyse.

Gruzijos šaulė Seulo olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso ir sidabro, o Pekino olimpiadoje pasipuošį bronzos medaliu. Prieš ketverius metus vykusiose Londono olimpinėse žaidynėse N. Salukvadzė buvo Gruzijos rinktinės vėliavneše.

„Labai didžiuojuosi ir esu labai laiminga, kad esu čia kartu su savo sūnumi, – sakė N. Salukvadzė. – Jam – dar tik pradžia. Labiau jaudinuosi dėl jo. Šaudykloje esu trenerė ir mentorė, o olimpiniame kaimelyje – mama, net jei jis būna su kitais sportininkais, o ne su vyresniais, tokiais kaip aš”.

“Būti čia – kiekvieno sportininko svajonė, – į olimpines žaidynes atvykęs sakė C. Mačavarianis. – Esu labai laimingas, kad mano svajonė išsipildė".

Beje, jaunasis šaulys galvoja ne tik apie varžybas. „Dar Svajoju išbandyti banglentę Kopakabanoje. Manau, kad Rio yra puiki vietelė“, – teigė Gruzijos sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)