Šeštadienį prasidėjus olimpiniam teniso turnyrui jo dalyviai turėjo kovoti ne tik su savo varžovais, bet ir svilinančiu karščiu.

Termometro stulpeliai fiksavo 34 laipsnius, o šilumos indeksas skelbė apie jutiminę 38 laipsnių temperatūrą.

Serbas N. Džokovičius, kuris per valandą 6-2, 6-2 susitvarkė su Bolivijos atstovu Hugo Dellienu, teigė, jog reikėtų varžybas nukelti į vėlesnį paros laiką.

„Nesuprantu, kodėl jie nepradeda varžybų, sakykime, kokią 15 valandą“, – stebėjosi N. Džokovičius, pridurdamas, jog vėlesnė dvikovų pradžia dėl laiko skirtumo geriau tiktų transliuotojams JAV ir Europoje.

„Žaidimui liktų dar 7-ios valandos, greta visų kortų yra apšvietimas“, – pridūrė serbas, pabrėžęs, jog rungtynių metu tenisininkai nuolat dehidratuoja.

„Jautiesi, lyg žaistum su svarmenimis ant pečių, toks slegiantis karštis, drėgmė ir sustingęs oras.

Nesijauti savimi, kojos ypač lėtos. Ne pirmą kartą patiriame sunkias sąlygas. Kalbėjau su pora vaikinų rūbinėje, jie visi kartojo, jog tai sunkiausia, ką yra patyrę.

Iš tikrųjų nesuprantu, kodėl Tarptautinė teniso federacija (ITF) negali perkelti dvikovų“, – teigė N. Džokovičius.

Antroji planetos raketė, rusas D. Medvedevas taip pat ragino dar kartą pagalvoti apie tvarkaraštį, siūlydamas varžybas pradėti nuo 18 val.

Jis nevykusiu pokštu vadino skirtą minutę žaidėjams pasikeisti korto pusėmis vietoj įprastų 90 sek.

Rusas pirmoje kovoje 6-4, 7-6 (10-8) pranoko kazachstano atstovą Aleksandrą Bubliką, mačas vyko vidurdienį svilinant 34 laipsnių karščiui.

Anot jo, sąlygos buvo „vienos blogiausių“, kurias patyrė savo karjeroje.

Daniil Medvedev

Jo tautietei Anastazijai Pavliučenkovai dvikovos metu prireikė medicininės pertraukėlės, kai jai nuo karščio ėmė svaigti galva.


„Jaučiuosi geriau, bet man labai skaudėjo galvą. Štai kodėl po akistatos pabandžiau atvėsti ir šiek tiek pailsėti“, – po dvikovos kalbėjo 30-metė tenisininkė, kuri pirmoje kovoje 6-0, 6-1 pranoko italę Sarą Errani.

„Kiekvieną kartą, kai turėdavau pasiimti ledo maišelį ar ledu atvėsintą rankšluostį, jis nebuvo visai šaltas.

Jie žinojo ir tikėjosi karščio, bet tam nepasiruošė 100 procentų“, – priekaištus olimpinio turnyro organizatoriams bėrė rusė.

Kiek anksčiau šią savaitę ekspertai įspėjo apie pavojingą atletams Tokijo karštį ir drėgmę, o Japonijos aplinkos agentūra informavo visuomenę apie galimą šilumos smūgį ir ragino nesportuoti lauke.

Kitame etape N. Džokovičiaus laukia vokietis Jan-Lennardas Struffas (ATP-48), D. Medvedevas susitiks su Indijos atstovu Sumitu Nagaliu (ATP-160).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)