Tačiau mačo rezultatas Prancūzijos rinktinės naudai galėjo ir, ko gero, turėjo būti didesnis: likus žaisti mažiau nei 10 min. prancūzai pirmavo 5:0, tačiau tada praleido du kvailokus įvarčius.

Maža to, 32 min. Karimas Benzema dar nerealizavo 11 metrų baudinio, o pirmas prie kamuolio prišokęs Mathieu Valbuena sukirto jį į tuščių vartų skersinį. Galiausiai paskutinėmis pridėto laiko akimirkomis, 93 min., K. Benzema puikiu smūgiu dar sykį privertė kamuolį iš savo vartų tinklo painioti bejėgį Diego Benaglio, bet, pastarojo laimei, arbitras Bjoernas Kuipersas įvarčio nebeįskaitė, nes, anot jo, dvikovos laikas jau buvo ištiksėjęs.

Šio teisėjo sprendimo iš pradžių nesuprato nei pats K. Benzema, nei jo komandos draugai, nei treneris Didier Deschampsas, kurie sveikino vieni kitus su dar vienu tiksliu smūgiu.

Sutrikę buvo ir TV komentatoriai, kurie ne iškart suvokė, kad B. Kuipersas sumanė nutraukė rungtynes per pačią prancūzų atakos kulminaciją.

Nors galutinei Prancūzijos futbolininkų pergalei šis kuriozinis epizodas didesnės įtakos neturėjo, jis gali brangiai kainuoti K. Benzemai, kuriam tai būtų buvęs jau ketvirtas įvartis šiame čempionate. Prancūzas būtų tapęs gana tvirtu snaiperio sąrašo lyderiu, nes jo sąskaitoje – dar ir du rezultatyvūs perdavimai, kurie tampa itin svarbiu veiksniu, jei vienas ar keli žaidėjai pelno po vienodai įvarčių.

Šiuo metu realiausi pretendentai į planetos pirmenybių „Auksinį batelį“, be minėto K. Benzemos, yra vokietis Thomas Muelleris, olandai Arjenas Robbenas ir Robinas van Persie bei ekvadorietis Enneris Valencia, pasižymėję po tris kartus.

Beje, tai – ne vienintelis B. Kuiperso liapsusas penktadienio rungtynėse: 7 min. jis nesiryžo skirti nė geltonos kortelės varžovą Steve'ą von Bergeną smūgiu koja į veidą nokautavusiam ir traumavusiam Olivier Giroud.

Šveicarų gynėjui pasipylė kraujas ir jis buvo nugabentas į artimiausią ligoninę, kur jam nustatytas skruostikaulio lūžis ir akiduobės sužeidimas.

Likimo ironija: nelaimėlį pakeitęs Philippe'as Senderosas darė vieną klaidą po kitos, o kojas galvos aukštyje kilojęs O. Giroudas tapo pirmojo prancūzų įvarčio autoriumi.

S. von Bergenui šis čempionatas veikiausiai jau baigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)