Penktadienį pradėjęs pasirodymą Londono žaidynėse lietuvis įstrigo pusfinalyje, kuriame finišavo penktas (36,495 sek.). Nuo ketvirtą vietą užėmusio ir paskutinį kelialapį į pagrindinį finalą pelniusio vokiečio Ronaldo Rauhės E. Balčiūną skyrė vos 0,312 sek.

„Nedaug trūko – maždaug 20-30 cm. Gal sėkmė pavedė, o gal jėgos, tas didžiulis bagažas, kuris už manęs važiuoja – juk man jau 37 metai. Tiesiog jau trūksta greičio“, – pripažino baidarininkas.

Nors realiai savo galimybes vertinęs sportininkas apie apdovanojimus nesvaičiojo, jis pabrėžė labai norėjęs patekti į A finalą, kadangi ir tarp 8-os bei 9-os vietų yra nemažas skirtumas.

„Finalas yra finalas, be to, pirmos aštuonios vietos olimpinėse žaidynėse laikomos prizinėmis. O dar Lietuvoje už tai mokamos premijos“, – pastebėjo olimpietis.

Ankstesnėse žaidynėse jis irkluodavo dvivietę baidarę kartu su Alvydu Duonėla, tačiau po to, kai iš olimpiados programos buvo išbraukta lietuvių pamėgta 500 m distancija, duetas iširo. A. Duonėla karjerą baigė jau anksčiau, o sulig paskutiniu startu Londone jo pėdomis paseks ir E. Balčiūnas.

„Organizmui reikia pailsėti. 25 metai atiduoti irklavimui, todėl dabar visi sąnariai braška“, – neslėpė baidarininkas.

Po olimpiados jis visą dėmesį skirs doktorantūros studijoms Lietuvos edukologijos universitete – sportininkui liko užbaigti rašyti ir apsiginti disertaciją. Vėliau E. Balčiūnas pradės dairytis naujos veiklos.

„Gal dirbsiu sporto sistemoje, gal ką nors tvarkysiu prie baidarių. Nuo sporto nenoriu nutolti“, – teigė E. Balčiūnas.

Paskutinysis plaukimas dėl 9-16 vietų lietuvio laukia šeštadienį, 11:30 Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)