Visi be išimties kalbinti krepšinio ekspertai A grupę įvardino kaip pačią silpniausią. Joje varžysis Prancūzija, Ukraina, Didžioji Britanija, Vokietija, Izraelis bei Belgija.

„Be abejo A grupės favoritai yra prancūzai, nors jie ir neteko daug pajėgių žaidėjų. Manau, kad Tony Parkeris, net ir po tokio sunkaus sezono, kuomet teko žaisti septynerias rungtynes NBA superfinale, vis tiek ves ekipą į priekį. Už tai jam didelė pagarba“, – kalbėjo Tomas Pačėsas.

Prancūzijos rinktinei dėl įvairių priežasčių šiose pirmenybėse nepadės Ronny Turiafas, Joakimas Noah, Ali Traore, Kevinas Seraphinas, Ianas Mahinmi, Yanickas Bokolo bei Rudy Gobertas.

„Pažiūrėjus, ko jie netenka priekinėje linijoje, tai yra vienas didžiausių praradimų Europos čempionate, – teigė buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Gintaras Staniulis. – Galima sakyti, jog Prancūzijos rinktinė neteko viso starto penketo žaidėjų, išskyrus Parkerio.

Kartais tokie praradimai išeina į naudą – sumažėja konkurencija ir žaidėjai gali jaustis ramiau dėl vietos rinktinės dvyliktuke bei koncentruotis tik į savo žaidimą. Visgi net ir neturėdami šių žaidėjų, prancūzai lieka A grupės favoritais“.

Pasak Lietuvos rinktinės sirgaliaus Tomo Balaišio, likusios penkios komandos yra apylygės, todėl gali pasiskirstyti neprognozuojamai.

„Man toks vaizdas, kad ten tik viena stipri komanda – Prancūzija. Visos kitos gali ir išlėkti, ir antrą vietą užimti, – rėžė Sėkla. – Didžioji Britanija yra kaip reikiant nukraujavusi, Vokietija taip pat nerodo gero įspūdžio, jau nekalbant apie Ukrainą, Belgiją ir Izraelį. Tai yra pati lengviausia grupė“.

Pabaigoje ekspertai pabandė prognozuoti A grupės rinktines, kurios pateks į kitą etapą. „Sėkla“ spėjo, kad pirmas tris vietas užims Prancūzija, Vokietija ir Didžioji Britanija.

G. Staniulis neabejojo, jog A grupės varžybas laimės prancūzai, o už jų nugarų liks vokiečiai su belgais. Tuo metu T. Pačėsas favoritėmis laiko Prancūziją, Izraelį bei Vokietiją su Belgiją.