Lietuviai turi 25 valandų pranašumą

Žūtbūtinis noras prasiveržti į pasaulio pirmenybių finalą Europos čempionams gali smogti bumerangu.

39 taškus paskutiniame rungtynių su Serbija kėlinyje suvertusiems prancūzams beveik pavyko likviduoti dviženklį deficitą, bet pergalingam akordui nebeužteko laiko.

Vidurnaktį Ispanijos laiku nuskambėjusi finalinė sirena ne tik užfiksavo V. Collet auklėtinių nesėkmę 85:90, bet ir įjungė kitą sekundmatį, skaičiuojantį laiką iki šeštadienio dvikovos su Lietuvos rinktine.

Atsigauti ir perrikiuoti gretas „Les Bleus“ teks suspėti per 18 valandų. Palyginimui, ketvirtadienį pusfinalio rungtynes su JAV žaidę lietuviai ruoštis mūšiui dėl bronzos turi iš viso 43 valandas.

„Jau vidurnaktis, o mažiau nei po paros žaidžiame dėl bronzos. Blogiausia, kad sąlygos dviems komandoms nėra vienodos. Nuo tų laikų, kai dar pats žaidžiau krepšinį, neatsimenu atvejo, kad čempionato pusfinaliai vyktų ne tą pačią dieną“, – stebėjosi V. Collet.

Kautis iki paskutinių minučių jo komandai teko jau antrose rungtynėse iš eilės: trečiadienį ketvirtfinalyje neįtikėtiną darbą gynyboje nuveikę prancūzai rezultatu 65:52 eliminavo turnyro šeimininkę Ispaniją

Vis dėlto treneris tvirtino nesigailintis sprendimo atkakliai spausti serbus iki pat mačo pabaigos.

„Kai ketvirtame kėlinyje buvome atsilikę 15 taškų, galėjome pradėti taupyti pagrindinius žaidėjus ir galvoti apie kitos dienos rungtynes. Bet mes to nedarėme, nes tai – pusfinalis, ir mes norėjome varžytis finale“, – dėstė specialistas iš Prancūzijos.

Nebesijaučia favoritai

Tuo tarpu V. Collet auklėtiniai į grėsmingai tiksintį laikrodį stengėsi nekreipti dėmesio.

„Reikia pailsėti ir susikaupti. Bus sunku atsigauti – ir fiziškai, ir emociškai. Bet turime pamiršti visus sunkumus. Tai bus paskutinės rungtynės turnyre, todėl reikia viską pamiršti“, – sakė gynėjas Antoine'as Diot.

„Šeštadienio rungtynės bus nauja istorija“, – antrino saviškius už ausų ketvirtame kėlinyje puolime tempęs puolėjas Nicolas Batumas.

Nepaisant 35 pelnytų taškų, „mėlynųjų“ lyderis dėl pralaimėjimo pirmiausia kaltino save.

„Mes labai blogai pradėjome rungtynes. Nežinau, kodėl, bet gynyba buvo prasta, o aš pats iki pertraukos gyniausi ypač blogai. Darysiu viską, kad šeštadienį pasitaisyčiau“, – graužėsi N. Batumas.

„Rungtynių pradžia mums buvo siaubinga. O to, ką padarėme ketvirtame kėlinyje, neužteko... Turime atsitiesti šeštadienį“, – drąsinosi A. Diot.

Ispanijoje būtent jis ir Thomasas Heurtelis mėgina bent iš dalies atstoti ryškiausios Prancūzijos krepšinio žvaigždės Tony Parkerio, nusprendžiusio padaryti pertrauką, praradimą.

Prieš metus Europos čempionate Slovėnijoje A. Diot pareigos buvo gerokai kuklesnės: įžaidėjas tik suteikdavo negausias poilsio minutes T. Parkeriui. Bet finale prieš Lietuvą sublizgėjo ir jis, paskutinę kėlinio sekundę paleidęs beprotišką tritaškį į Jono Kazlausko auklėtinių krepšį.

DELFI priminus vieną gražiausių čempionato epizodų, A. Diot numojo ranka.

„Apie istoriją tikrai nebegalvojame. Tai bus visai kitos rungtynės. Lietuva nori šio medalio nemažiau už mus, todėl bus labai sunku. Kas šįkart bus favoritai? Nežinau. Gal Lietuva, o gal ir mes. Tai mums nerūpi. Kas labiau norės, tas laimės“, – svarstė gynėjas.

Prancūzo neryžtingumą galima suprasti: pasaulio čempionate jo ekipa verčiasi ne tik be T. Parkerio, bet ir kito gynėjo Nando De Colo bei tokių aukštaūgių kaip Joakimas Noah, Alexis Ajinca, Rony Turiafas ar Kevinas Seraphinas.

Primename, kad rungtynės dėl trečios vietos šeštadienį Madride prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)