Karščiausias Dakaro ralio naujienas galite sekti DELFI Auto „Facebook“ paskyroje.

Teko kristi

Pirmieji dieną pradėjo motociklininkai. Arūnas Gelažninkas, „East and Nord by Lituanica“ komandos atstovas, greičiausias Lietuvos motociklininkas Dakare, ralį pradėjo iš 42-os pozicijos.

Lengva nebuvo. Teko ieškoti praleistų kelio punktų, o kartą, pataikęs priekiniu ratu į akmenį, A. Gelažninkas, įprastai besidžiaugiantis, jog nė karto nekrito, virto ir labai skaudžiai. Bivake teko apžiūrėti ranką, laimei, ji sveika ir startuoti motociklininkui netrukdys.

A. Gelažninkas finišą pasiekė būdamas 38-oje pozicijoje. Tiesa, absoliučioje įskaitoje tai rezultato nesugadino – lenktynininkas vis dar 30-oje vietoje. Pastaroji – geriausia, kokią kada nors Dakare buvo užėmę Lietuvos motociklininkai.

Balys Bardauskas, „Ąžuolas team“ komandos lyderis, startavo iš 88 pozicijos ir netruko ją pagerinti. Į finišą daugiau nei 7 valandas trasoje užtrukęs lenktynininkas atkeliavo būdamas 83-oje vietoje.

Išsiveržė į priekį

Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis, „General Financing team Pitlane“ ekipažas, septintą dieną pradėjo 22-oje vietoje. Nepaisant to, ekipažui pavyko spurtuoti ir neilgai trukus perkopti 20-uko ribą.

Į finišą dueatas atkeliavo būdami 16-oje vietoje, nuo lyderio atsilikę 53 min. ir 01 sek. Lietuviams nepavyko apsiginti nuo absoliučioje rikiuotėje už nugaros buvusio Carloso Sainzo, šis išsiveržė į 10-ąją vietą galutinėje lentelėje. Nepaisant to, ekipažas užima 11-ą vietą šių metų ralio absoliučioje įskaitoje, o tai – kol kas aukščiausia Lietuvos iškovota vieta Dakaro galutinėje lentelėje.

Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio „Craft bearings“ ekipažas šiemet parodė tempą, kuriuo, tikino, būtų galėję važiuoti, jei automobilis pirmomis ralio dienomis nebūtų gedęs.

Startavę iš 35-os pozicijos, finišą ekipažas pasiekė 20-oje vietoje. Pasidžiaugę, kad pagaliau – ne naktį, lenktynininkai absoliučios įskaitos lentelėje palypėjo aukštyn – iš 45 vietos į 41-ąją.

Vaidotui Žalai ir Sauliui Jurgelėnui, „Agrorodeo“ ekipažui, šiandien sekėsi bene prasčiausiai. Startavę iš 12 vietos, jiedu nukrito žemyn į 22-ąją.

Ekipažas prisipažino, kad dėl to kaltinti gali tik save, mat prisidarė „reikalų“. Kritimas žemyn lėmė ir tai, kad absoliučioje įskaitoje jiedu nukrito į 15-ą poziciją.

Kas laimėjo greičio ruože

Po priešininkų klaidų į priekį išsiveržęs Samas Sunderlandas pelnė pergalę, trasoje užtrukęs 3 val. 51 min. 41 sek.

Keturračių įskaitoje pirmąją vietą užėmė Nicolas Cavigliasso, ruože praleidęs 5 val. 4 min. 48 sek.

Automobilių klasėje pirmasis trasą įveikė Stephane’as Peterhanselis, važiavęs 3 val. 37 min. 22 sek.

SxS klasėje greičiausias buvo Francisco Lopez Contardo. Jis užtruko 4 val. 30 min. 8 sek.

Sunkvežimių klasėje pirmas atvyko Gerardas de Rooy'us, trasą įveikęs per 4 val. 47 min. 27 sek.

Pusmaratonį važiuojančių ekipažų grupėje geriausią tempą demonstruoja Orlando Terranova. Jam trasai įveikti prireikė 5 val. 12 min. 42 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)