Nors šeimininkams dar liko sužaisti du mačus – su Egiptu ir Urugvajumi, jų įvarčių santykis suteikia puikias galimybes pakovoti bent dėl antros vietos A grupėje. Tam, ko gero, gali užtekti ir lygiųjų su egiptiečiais, jei šie nenustebins favoritu laikomo Urugvajaus.

5:0 – tai antra didžiausia šeimininkų pergalė atidarymo rungtynėse per visą planetos pirmenybių istoriją. Dar skambiau šį turnyrą yra pradėjusi tik Italija, kai ji 1934 m. net 7:1 nepasigailėjo JAV.

Dublį atlikęs Denisas Čeryševas ir antrame kėlinyje galva pasižymėjęs Artiomas Dziuba tapo pirmais žaidėjais istorijoje, pelniusiais įvartį atidarymo mače pakilę nuo atsarginių suolo.

Nenuostabu, kad toks įspūdingas saviškių startas itin pradžiugino ir Maskvos „Lužnikų“ stadiono VIP ložėje viską savo akimis stebėjusį šalies prezidentą Vladimirą Putiną, kuris po įvarčių dalinosi savo emocijomis su ten pat kartu sėdėjusiu FIFA prezidentu Gianniu Infantino ir arabų kronprincu Mohammedu bin Salmanu.

V. Putinas po finalinio teisėjo švilpuko iškart paskambino ir vyriausiajam Rusijos rinktinės treneriui Stanislavui Čerčesovui.

„Man paskambino šalies galva. Pasveikino, norėjo padėkoti visiems futbolininkams už rungtynes. Ir paprašė, kad žaistume taip ir toliau“, – spaudos konferencijoje atskleidė strategas.

Paklaustas, ar nesibaimina, kad jo auklėtiniai po tokios įspūdingos pergalės pradės per gerai apie save galvoti, S. Čerčesovas atsakė neigiamai.

„Mes nuo pat pradžių kalbėjome, kad čempionatas – ne vienas mačas, reikia rinkti taškus ir išeiti iš grupės. Net jeigu būtume sužaidę 1:1, iš tos pusės mums niekas nebūtų pasikeitę. Konfederacijų taurę taip pat pradėjome nuo pergalės, o kaip viskas baigėsi, pamenate. dabar ruošimės Egiptui, žiūrėsime rytojaus rungtynes: su Salah ar be Salah... Egiptas – gerokai aukštesnio lygio varžovas“, – pastebėjo treneris.

„Mes žaidėme kompaktiškai ir greitai – tai ir buvo svarbiausia“, – pergalės priežastis išskyrė jis.

„Dar vakar sakiau, kad žodžiais niekas nieko nenugalės. Šiandien mes įrodėme, kad norime būti vertais šito pasaulio čempionato šeimininkų vardo. Dėkoju vaikinams, jie išpildė tai, ką ir planavome“, – teigė S. Čerčesovas.

Ypač laimingas po dvikovos buvo ir „Villarreal“ klubo saugas Denisas Čeryševas, kuriam traumą patyrus Alanui Dzagojevui pavyko įmušti net dukart.

„Net nesvajojau apie tai! Džiaugiausi, kai įžengiau į aikštę, ir stengiausi įvykdyti trenerio reikalavimus. Svarbiausia, kad laimėjome. Dabar labai daug emocijų. Esu labai patenkintas, tiesiog noriu, kad mano šeima mėgautųsi šia akimirka“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)