24-erių metų mūsų šalies slidininkė distanciją įveikė per 30 min. 44,2 sek.

„Buvo žiauriai sunku. Raumenys labai greitai užsirūgštino, nes čia daug ilgų pakilimų. Iš pradžių važiavau paskui norvegę, o paskutiniame rate jau teko šliuožti vienai. Gal reikėjo rinktis kiek kitokią taktiką“, - po finišo svarstė visaginietė.

M. Kaznačenko neslėpė – arenalinas ją užplūdo dar prieš startą, kai atėjusi į starto zoną išvydo ir išgirdo spalvingą ir triukšmingą žiūrovų minią.

Trasoje Lietuvos sportininkės veide ne kartą šmėstelėjo šypsena. Buvo linksma?

„Visi klausia – kodėl tu trasoje visą laiką šypsaisi? Net treneriai, kai po varžybų paklausdavo, kaip jaučiuosi, o aš atsakydavau, kad buvo labai sunku, stebėdavosi: „Tai kad neatrodė, juk šypsojaisi“. Išties tą šypseną vadinu mirties arba komos šypsena. Nes jei trasoje šypsausi, reiškia man labai sunku“, - teigė M. Kaznačenko.

Pjongčange įveikti sunkius išbandymus jai padėjo ir „Tautiška giesmė“.

„Himno žodžius gerai žinau, bet vakar dar kartą perskaičiau. Ir šiandien trasoje važiuoju ir skamba: iš šviesa, ir tiesa. Visą kelią giedojau himną“, - pasakojo slidininkė.

Nugalėjo 27-erių metų norvegė Ragnhild Haga - 25 min. 0,5 sek. Antrąją vietą užėmė Pjongčango žaidynių skiatlono varžybų nugalėtoja 30-metė švedė Charlotte Kalla (+20,3 sek.).

Bronzos medalį iškovojo 37-erių metų norvegė Marit Bjoergen ir 27-erių metų suomė Krista Parmakoski (+31,9 sek.).

M. Bjorgen savo sąskaitoje turi net 12 olimpinių medalių (6 aukso, 4 sidabro, 2 bronzos).

Jai trūksta vos vieno apdovanojimo, kad pasivytų tituluočiausią žiemos sporto atstovą Norvegijos biatlonininką Olę Einarą Bjoerndaleną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)