Kai vokiečių žurnalistai S. Čerčesovo paklausė, ar šis jaučiąs spaudimą dėl pralaimėjimo, treneris griebė arčiausiai stovėjusiai reporterei už riešo ir juokdamasis atšovė: „Kartais to nesuprantu. Ar jūs turite galvoje kraujo spaudimą? O ar jums, stovint šalia buvusio vokiečių rinktinės žaidėjo Kevino Kuranyi, spaudimas nekyla?“

Rusijos rinktinės strategas teigė, kad jo auklėtiniai augo vykstant turnyrui. „Padarėme pažangą. Norėjome patekti į finalą, tačiau gaila, nepavyko“, – sakė jis.

Paklaustas, ar dėl šios nesėkmės nepaliks trenerio posto, S. Čerčesovas taip atsakė: „Jei patikslinsite, iš kur ši informacija, atsakysiu. Su malonumu dirbau ir dirbsiu toliau. Galbūt net geriau. Ir perduokite linkėjimus informatoriui“.

Apie vaizdo peržiūras rungtynių metu – rusai atkreipė dėmesį, kad nebuvo skirti 11 m baudiniai, kai meksikiečiai baudos aikštelėje griovė Žirkovą ir Smolovą – Rusijos rinktinės treneris atsisakė kalbėti.

„Jei tikrai pražanga buvo ir 11 m baudinio nedavė, tai tokie vaizdo teisėjai nereikalingi. Koks tikslas? Jei nebuvo ir nedavė – reiškia jie teisūs. Galiausiai jie juk neįskaitė įvarčio, kur Meksika įmušė iš nuošalės. Nenoriu veltis į šią diskusiją, mano užduotis – padaryti komandą geresne“, – komentavo S. Čerčesovas.

FIFA konfederacijų taurės turnyro pradžioje Rusija 2:0 įveikė Naująją Zelandiją, vėliau – 0:1 pralaimėjo Portugalijai ir 1:2 – Meksikai.

„Jei imčiau visas tris rungtynes, nesu visiškai patenkintas, kaip žaidėme. Pirmame mače esu patenkintas rezultatu, antrame mums kortas sumaišė ankstyvas portugalų įvartis – supainiojo ir taktiką, ir psichologiją. Galėjome išlyginti rezultatą ir tokį stiprų žaidimą pademonstravome dvikovos su Meksika pradžioje. Mums sekėsi žaisti gerą futbolą. Esu tikras, kad žengiame tinkama linkme“, – apibendrino Rusijos rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)