Tiesa, po pagrindinio laiko švieslentė fiksavo lygiąsias – 1:1.

Pratęsimo metu arčiau pergalės buvo kroatai, kurie 101 min. po Domagojaus Vida smūgio galva išsiveržė į priekį.

115 min. prie pat baudos aikštelės ranka sužaidęs Josipas Pivaričius suteikė Rusijos rinktinei auksinį šansą. Po Alano Dzagojevo perdavimo natūralizuotas rusas Mario Fernandezas galva pelnė įvartį ir pašokdino kone visą stadioną iš laimės.

Tad ir pratęsimas nugalėtojo neišaiškino.

Abi rinktinės šiame pasaulio čempionate jau turėjo patirties mušant lemtingą baudinių seriją. Tik po jos kroatai aštuntfinalyje palaužė danus, o rusai analogišku scenarijumi pranoko ispanus.

Šįkart lemiamoje serijoje triumfavo kroatai, pravirkdydami Sočio „Fišt“ stadione šeimininkus palaikiusią daugiatūkstantinę sirgalių armiją.

„Noriu padėkoti visai komandai ir visiems mūsų šalies gyventojams. Būti šio žygio dalimi buvo šaunu. Labai didžiuojuosi savo šalimi. Ačiū visiems treneriams ir personalui. Mes niekada nepamiršime šių kartu praleistų 50 dienų.

Dabar mano galvoje skamba Michaelo Jordano žodžiai apie tūkstančius per karjerą pramestų metimų. Iš šios situacijos aš pasimokysiu“, – kalbėjo baudinių serijoje neįmušęs Fiodoras Smolovas.

Lemtingu tapo M. Fernandeso, kuris ištempė rusus į baudinių seriją, netikslus smūgis. Gynėjas rūbinėje prašė komandos draugų atleidimo.

„Prašiau bičiulių man atleisti. Padariau klaidą ir turiu prisiimti atsakomybę. Deja, sugrąžinti laiko atgal negaliu. Suklysti gali visi, todėl dabar turiu išlikti ramus“, – po mačo apgailestavo M. Fernandesas, kuriam komandos draugai atsakomybės nevertė.

„Dabar esame nusivylę, mums skaudu, bet vėliau ko gero galvosime kitaip. Visi atidavėme 120-150 proc. jėgų, todėl galime savimi didžiuotis. Žaisti šioje komandoje buvo garbė. Dabar turėsime eiti tik į priekį. Šalis tiki mumis, o mes tikime savimi.

Kartą baudinių loteriją laimėjome, o kitą – pralaimėjome. Taip jau nutinka, neturime dėl to pergyventi. Pasiekėme gerą rezultatą, bet ateityje sieksime dar daugiau“, – sakė vienas rinktinės lyderių Denisas Čeriševas.

Kroatija tapo vos antrąja rinktine pasaulio čempionatų istorijoje, kuri laimėjo dvi baudinių serijas per tą pačias planetos pirmenybes. Tą 1990-aisiais pirmąkart pavyko padaryti Argentinai.

„Mes pastikėjome savo jėgomis. Savo vertę galėjome įrodyti tik sunkiai dirbdami. Manau, kad žmonės mumis pradėjo ne tik tikėti, bet ir mylėti šią komandą. Visos Rusijos liaudies meilė yra su mumis.

Dabar ji žino, ko verta Rusijos rinktinė“, – po rungtynių kalbėjo Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris Stanislavas Čerčesovas.

Prieš ir po rungtynių Vladimiro Putino skambučių sulaukęs treneris savo auklėtinius lygino su kariais ir tikino, kad jie buvo verti pasiekti dar daugiau.

„Nepasakyčiau, kad iššokome aukščiau bambos. Ruošėmės šiam turnyrui ir sunkiai dirbome. Dabar jaučiamės kaip kariai po demobilizacijos.

Jaučiame, kad galėjome tarnauti ir kariauti iki pat liepos 15-osios. Buvome verti daugiau. Neprašėme kitų mumis tikėti. Svarbiausia, kad tikėjome patys savimi“, – kalbėjo S. Čerčesovas.

Rusijos rinktinės veteranui Sergejui Ignaševičiui šios rungtynės tapo paskutinėmis. Baudinių serijoje užtikrintai įmušęs 38-erių futbolininkas po mačo paskelbė karjeros pabaigą.

„Štai ir viskas. Džiaugiuosi, kad atidavęs šalies futbolui 20 metų karjerą užbaigiu tokia aukšta nata. Didžiuojuosi galėjęs būti šios komandos dalimi. Šios komandos vyrukai ir jos treneris buvo nuostabūs“, – sakė S. Ignaševičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (974)