Makedonai – pavargę

Pagrindiniai čempionato favoritai iš Ispanijos laimėjo mačą 92:80, tačiau didžiąją rungtynių dalį S. Scariolo auklėtiniams teko iš visų jėgų grumtis su koja kojon žengusiais makedonais.

„Makedonijos komanda šiame čempionate pasirodė velniškai gerai. Jie žaidė protingą ir kokybišką krepšinį, tad didi garbė patekti į finalą nugalėjus makedonus, - Lietuvos rinktinę ketvirtfinalyje palaužusius oponentus gyrė italas. – Esame labai laimingi, nes įvykdėme pagrindinę savo misiją: Ispanija žais olimpinėse žaidynėse. Žinoma, dabar laukia finalas ir naujas uždavinys, bet turime šiek tiek laiko pasidžiaugti savo sėkme“.

„Žinojome, su kuo turime reikalą, ir puikiai supratome, kaip sunku bus pateikti dar vieną staigmeną. Dėl nuovargio ir ispanų klasės nežaidėme gynyboje taip gerai kaip anksčiau, bet iš visų jėgų bandėme galynėtis su nuostabia komanda ir savų sirgalių turbūt nenuvylėme“, - teigė dėl bronzos apdovanojimų sekmadienį kovosiančios Makedonijos rinktinės vyriausiasis treneris Marinas Dokužovskis.

Ispanijos lyderį iškėlė į padebesius

Ypač daug liaupsių po pusfinalio dvikovos teko Ispanijos rinktinės gynėjui Juanui Carlosui Navarro. 36 minutes žaidęs krepšininkas pelnė net 35 taškus ir užtemdė makedonų lyderį Bo McCalebbą.

„Navarro – tikras meistras, tiesiog neįtikėtinas žaidėjas. Jis yra krepšinio menininkas, kuris šiandien sukūrė šedevrą. Navarro tarsi pakilo virš mūsų planetos ir sklandė kažkur padebesyse“, - vaizdingai auklėtinio, kurio taiklius metimus Ispanijos aistruoliai palydėdavo skanduote „MVP“, taip siūlydami gynėjo kandidatūrą į geriausio čempionato krepšininko nominaciją, žaidimą apibūdino S. Scariolo.

„Žmogau, Navarro buvo tiesiog neįtikėtinas. Jis ne tik galingai puolė, bet ir puikiai gynėsi“, - komandos draugu žavėjosi aukštaūgis Serge'as Ibaka.

„Kai treneriai moko vaikus krepšinio paslapčių, jie turėtų rodyti šio mačo vaizdo įrašą. Navarro rinko taškus ir kaire, ir dešine ranka, o krepšys jam buvo visiškai atviras“, - pridūrė gynėjas Ricky Rubio.

Komplimentai lietuviškai publikai

Po pusfinalio diplomatiškas S. Scariolo nepamiršo padėkoti ir didžiausią Europos krepšinio šventę priėmusiai Lietuvai.

„Ačiū visiems Lietuvos žmonėms. Gyvendami čia pajautėme, kokie jie aistringi, svetingi, tikri sporto fanatikai. Nuostabu būtent čia žaisti krepšinį, nes atmosfera buvo nepakartojama. Sekmadienį galvosime apie kitus dalykus, bet šiandien noriu pasinaudoti proga ir padėkoti lietuviams“, - užbaigė S. Scariolo.

Antrame Europos čempionato pusfinalyje penktadienį vakare susitiks Prancūzijos ir Rusijos krepšininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją