Prienų „Rūdupio“ treneris M. Arlauskas tiki Lietuvos rinktine ir pergale prieš Prancūziją.

„Pagrindinis dalykas – rinktinė turėtų žaisti atsipalaidavusi, be įtampos. Psichologinis krūvis, kaustęs pirmojo etapo varžybose, turėjo nukristi. Bent taip atrodo iš šalies, nežinant komandos virtuvės. Pasiektas etapas, kai komanda turėtų jaustis laisviau. Galime laimėti prieš prancūzus, statyčiau už Lietuvą“, – neabejoja treneris.

Savo statymą M. Arlauskas grįstų tuo, kaip seksis tvarkytis ne vien su T. Parkeriu ir tuo, kad Jonas Valančiūnas turėtų parodyti geresnį žaidimą.

„Viskas spręsis, kaip mes sulaikysime Tony Parkerį ir ar išvis jį į manoma sulaikyti. Galime neapsiginti nuo jo, bet reikia sulaikyti kitus krepšininkus ir to pakaktų pergalei. Toks variantas turėtų pasiteisinti. Daugiau naudos turėtų duoti J. Valančiūnas, jam bus lengviau grumtis su prancūzų vidurio puolėjais, nes jie labiau akcentuoja NBA žaidimą“.

Tuo metu šį sezoną Pasvalio „Pieno žvaigždes“ treniruosiantis R. Grigas mano, kad geriausią puolimą čempionate demonstruojanti Prancūzijos ekipa bus parankus varžovas lietuviams.

„Prancūzai mums parankus varžovas, nes renkasi lengvesnį žaidimą. Mums nereikia veltis su jais į greitą žaidimą ir bus geras rezultatas. Manau mūsiškiai susitvarkys. Prancūzai žaidė turbūt lengviausiame pogrupyje ir šiuo metu nedemonstruoja labai gero žaidimo“, – mano strategas.

Trenerio manymu, svarbiausia bus neleisti įsibėgėti T. Parkeriui, per kurį vyksta visas varžovų žaidimas. R. Grigas taip pat akcentavo, kad prieš tokią rinktinę kaip Prancūzija turėtų pasiteisinti aikštės gynyba. Jis taip pat nesureikšmino to, kad lietuviai susidurs su ne ką mažiau pavojinga ir aukšta priekine linija, nei savo.

„T. Parkeris yra labai geras žaidėjas, bet nėra geras snaiperis, kaip ir kiti. Išsiskiria nebent Mickaelis Gelabalis. Jie ieško žaidėjų po krepšiu, o mūsų priekinė linija yra stipri. Mes turime įvairiapusių aukštaūgių, galinčių žaisti arčiau ar toliau krepšio, pavyzdžiui broliai Lavrinovičiai gali žaisti visur“.

DELFI primena, kad mačas su Prancūzija – trečiadienį 22 val.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)