Rekordinį medalį 36-erių metų šiaurinio slidinėjimo ir biatlono atstovas iškovojo komandinėse 4 po 2.5 km varžybose, kuriose rusai net 55.1 sekundėmis aplenkė antrą vietą užėmusią ir sidabro medalius iškovojusią Ukrainos rinktinę.

Sočio parolimpinėse žaidynėse rusas nesustabdomas: iki tol jis laimėjo laimėjo 1 ir 15 km sprinto rungtyse bei 7.5, 12.5 ir 15 km biatlono varžybas.

Tiesa, R. Petuškovas sekmadienį gali iškovoti ir septintą aukso medalį - rusas dalyvaus 10 km lygumų slidinėjimo rungtyje. Verta pažymėti, kad jis yra šios rungties pasaulio čempionas.

Rusijos parolimpietis, kuris avarijos metu 2006 metais neteko kojos ir varžosi sėdinčiųjų kategorijoje, Vankuveryje iškovojo po vieną sidabro ir bronzos medalį.

Iki šiol daugiausiai (5) auksinius medalius iškovojo kalnų slidininkas iš Kanados Laurenas Woolstencroftas ir šiaurinio slidinėjimo bei biatlono atstovas iš Vokietijos Verena Bentele. Tai jie padarė 2010 metų Vankuverio parolimpinėse žaidynėse.

Likus dienai iki Sočio parolimpinių žaidynių pabaigos medalių lentelėje neįtikėtinas Rusijos sportininkų dominavimas. Jų sąskaitoje - 68 medaliai - 27 aukso, 22 sidabro, 19 bronzos. Antrą vietą su 11 apdovanojimu užima Vokietijos delegacija - 7 aukso ir 4 sidabro medaliai. Tuo tarpu Ukrainos rinktinė su 21 apdovanojimu medalių lentelėje užima trečią vietą. Ukrainiečių sąskaitoje - 5 aukso, 6 sidabro ir 10 bronzos medalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)