Praėjusią vasarą Domantas Sabonis kartu su Artūru Milakniu, Deividu Gailiumi ir Luku Lekavičiumi buvo Lietuvos rinktinės naujokai, bet iš šio ketverto šiemet į nacionalinės komandos dvyliktuką prasimušė tik šalies krepšinio legendos sūnus. O debiutantų sąrašą dar papildė ir Marius Grigonis su Edgaru Ulanovu.
Pasitikiu savimi: nors kol kas nekrenta, bet bus laikas, kai įmesiu.
Domantas Sabonis
Nors Europos čempionate 211 cm ūgio D. Sabonio žaidimas tebuvo tik epizodinis, šiemet, panašu, kad tiek Jonas Kazlauskas, tiek visa Lietuva tikisi didesnio jo indėlio į rinktinės sėkmę.

„Šiais metais iš trenerio sulaukiu daugiau pasitikėjimo, todėl stengiuosi tomis progomis pasinaudoti. Būdamas aikštėje aš noriu laimėti, todėl tiesiog darau savo darbą: būdamas laisvas atlieku metimus, kovoju dėl kamuolių ir stengiuosi apsiginti“, – apie padidėjusį vaidmenį rinktinės schemose pasakojo aukštaūgis.

Visgi naujai iškeptam NBA žaidėjui šią vasarą pirmieji žingsniai nacionalinėje ekipoje nebuvo tokie, apie kokius jaunasis talentas svajojo. Per pirmus du draugiškus mačus prieš Venesuelą ir Nyderlandus D. Sabonis vidutiniškai žaidė po 23,5 minutės, bet rinko tik po 4 taškus ir 7,5 atšokusio kamuolio.

Negana to, Oklahomos „Thunder“ puolėjas netgi gana dažnai bandė savo laimę iš tolimesnių distancijų. Vis tik nesėkmingai – pro šalį skriejo visi 6 tritaškiai metimai.

„Tobulinu savo metimą iš trijų taškų zonos, todėl jeigu esu laisvas – bandau mesti. Pasitikiu savimi: nors kol kas nekrenta, bet bus laikas, kai įmesiu“, – nosies nenukabino praėjusiame NCAA sezone visu gražumu sužibėjęs D. Sabonis.

Visgi paskutinėse dvejose rungtynėse vaizdas pasikeitė – Lietuvos sirgaliai jaunąjį Saboniuką ant parketo pamatė darantį tai, kuo jis užsitarnavo NBA skautų dėmesį – agresyvumu ir kova po krepšiais. O ir gynyboje 11-as šios vasaros NBA naujokų biržos šaukimas jau klydo mažiau.

Mače su Baltarusija D. Sabonis apskritai tapo pirmojo šią vasarą dvigubo dublio autoriumi (11 tšk. ir 13 atk. kam.), o prieš Europos čempionę Ispaniją pasižymėjo 14 taškų ir 8 atšokusiais kamuoliais.

„Žiauriai geros rungtynės buvo – visiems fanams patiko. O aš pats jaučiausi daug geriau“, – po gražios pergalės Kaune prieš ispanus (87:83) prisipažino jauniausias olimpinės komandos narys.

Domantas atskleidė, kad rungtynėmis prieš Europos čempionus buvo patenkintas ir J. Kazlauskas. Vis tik treneris neleido žaidėjams užmigti ant laurų.

„Šios rungtynės pridėjo pasitikėjimo savimi. Bet ši pergalė nieko nereiškia. Liko dar daug draugiškų rungtynių ir tik jose pamatysime, kokiame žaidimo lygyje esame“, – komandoje tvyrančia atmosfera džiaugėsi, bet per anksti rinktinės pajėgumo nevertino Domantas.

Jis kartu su dar 11 krepšininkų, jau turinčių bilietus į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, ir „atsarginio“ vietą užėmusiu Vaidu Kariniausku antradienio popietę sės į lėktuvą ir išskris į Malagą. Šiame saulėtame mieste Lietuvos rinktinė bandys antrą kartą į atlapus kibti Ispanijos komandai.

Vėliau seks draugiški turnyrai Argentinoje ir Brazilijoje, o olimpinį krepšinio turnyrą mūsiškiai pradės rugpjūčio 7 dieną mūšiu su šeimininkais brazilais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)