Poilsis nepadėjo

Ketvirtadienį, kuomet Jonines švenčiančioje Lenkijoje buvo nedarbo diena, „Luczniczka“ arenoje išmuštos iš įprasto ritmo atrodė ir Lietuvos krepšininkės.

Pirmą kartą Europos moterų krepšinio čempionate dalyvaujanti Didžiosios Britanijos rinktinė antrojo pirmenybių etapo mače kaip lygi su lygia kovėsi su stringančia lietuvių komanda.

Tik laimingai pasibaigęs trileris paskutinę rungtynių minutę leido trenerio Algirdo Paulausko auklėtinėms iškovoti trečiąją įskaitinę pergalę čempionate.

„Po tokių rungtynių teks eiti į bažnyčią ir uždegti žvakutę“, - nepaisant netikėtai atkaklaus bričių pasipriešinimo, humoro jausmo neprarado gynėja Rima Valentienė.

„Objektyviai žiūrint, britės tikrai silpnesnės ir už turkes, ir už ruses. Atrodo, turėjome bėgti į priekį ir nubėgti. Gal ir tos dvi poilsio dienos išmušė iš vėžių, nors panos sakė, kad kojos joms šiandien buvo sunkios. Net nežinau, kas atsitiko, bet mus tenkina bet kokia pergalė“, - pečiais traukė S. Linkevičienė.

Privalės pasitempti

Ji ir krašto puolėja Aušra Bimbaitė ketvirtadienį puolime dviese tempė Lietuvos komandą už ausų, pelniusios atitinkamai 14 ir 16 taškų. Daugiau nei vienai krepšininkei nepavyko surinkti dviženklio taškų skaičiaus.

„Mums neįprastas bričių žaidimas: jos sukosi ir sukosi po krepšiu, lindo. O mums pasitaikė juoda diena.

Gerai yra tai, kad šios rungtynės parodė, jog turime susiimti. Su tokiu žaidimu toli nenueisi, bet tikiu, kad visos padarysime išvadas. Turime demonstruoti savo žaidimą, ir viskas bus gerai“, - pažymėjo A. Bimbaitė.

Antrojo čempionato etapo E grupėje lietuvių taip pat laukia dvikovos su Baltarusijos (birželio 25 d.) ir Čekijos (birželio 27 d.) komandomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją