"Manau, kad pasirodžiau tikrai neblogai, nes tai buvo mano pirmasis startas, pirmoji olimpiada, - teigė 21 metų sportininkė. - Šaunu, kad pagerinau savo rekordą".

Paklausta, kodėl medalis šįkart jai buvo nebuvo pasiekiamas, dviratininkė teigė, kad šiame starte ji padarė visą ką, galėjo, todėl negali teigti, kad ko nors trūko.

Apie tai, kaip jai sekėsi laukti, kol distanciją įveiks dvi vėliausiai startavusios sportininkės, D.Krupeckaitė sakė, kad buvo sunku, tačiau ji nieko jau negalėjusi padaryti.

Vertindama savo galimybes tobulėti, Simona pripažino, jog jai reikėtų geriau startuoti, nes būtent čia yra rezervas aplenkti varžoves.

"Yra dar kur tobulėti, mano laikas dar ateis", - užtikrintai kalbėjo dviratininkė, kuri iškart po varžybų buvo pakviesta dopingo kontrolei. Kaip žinoma, Atėnuose ji atliekama kiekvienam į ketvertuką patekusiam sportininkui. Procedūra užtruko beveik valandą.

Simonos laukia dar du startai Atėnuose - sprintas ir taškų lenktynės.

"Nespėliosiu, kaip jose seksis, bet padarysiu viską, ką galiu", - teigė S.Krupeckaitė.

Patenkintas buvo ir dviratininkės treneris Antanas Jakimavičius.

Jo teigimu, iki medalio dar reikia padirbėti, nes pasaulio čempionate pavyko laimėti bronzą tik todėl, kad baltarusė buvo traumuota, o ji yra kol kas stipresnė.

"Svarbiausia, kad ženkliai pagerintas rekordas, o tobulėti yra kur. Kad ir startas, pagal kurį ji buvo ketvirta, o antrajame rate jos rezultatas jau buvo antras, - kalbėjo treneris. - Palyginus su pasaulio čempionatu, čia visų dviratininkių rezultatai buvo geresni".

Jis sakė, kad jau galvojama apie kitą sezoną ir ieškoma specialaus dviračio, kuris leistų starte laimėti kelias šimtąsias.

"Ketvirta vieta dar geriau, nes yra ko siekti toliau, - juokavo jis. - Nes jeigu tektų kristi žemyn, būtų sunkiau".

Dėl sprinto treneris sakė, kad lietuvei gali pristigti patyrimo, nes sportininkei trūksta startų. Taškų lenktynėse nieko neplanuojama, nes ši vieta atiteko S.Krupeckaitei netikėtai, todėl nebus tragedija, jei teks ir pasitraukti.

"Jei bus labai greitos lenktynės, sprinteriams nebus ką veikti. Bet jei lėtos, tada kas kita", - sakė A.Jakimavičius.

"Toks jausmas, kad po truputį jau artėjame prie medalio, - sakė Eltai apie dviratininkės startą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas. - Dar kartą įsitikinome, kad sporte reikia ir sėkmės. Šįkart jos ir pritrūko, nes pasirodymas labai geras, bet varžovės buvo dar greitesnės".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją