Antradienį
Gran Kanarijos arenoje bandys pratęsti pergalių seriją iki trijų laimėtų susitikimų.

Jei australiškas testas krepšininkams žada būti sudėtingesnis nei ankstesnėse rungtynėse su Meksika ir Angola, skautui Benui Matkevičiui paruošti varžovų taktinę analizę buvo paprasčiau, kadangi su Žaliojo žemyno atstovais lietuviai šią vasarą jau buvo susidūrę kontrolinėse rungtynėse Klaipėdoje – tuomet laimėta rezultatu 91:78.

„Kiek prisimenu iš mūsų draugiškų rungtynių, laukia dar viena fizinė kova po krepšiu. Gal ne tokia ekstremali kaip su Angola, bet irgi bus su kuo stumdytis“, – įsitikinęs B. Matkevičius.

Kadaise Vilniaus „Lietuvos ryto“, o dabar NBA čempionų San Antonijaus „Spurs“ marškinėlius vilkintis Aronas Baynesas, Eurolygos veteranas Davidas Andersenas ir sudėtingą kaklo traumą išsigydęs Nathanas Jawai neabejotinai pasistengs kaip įmanoma neutralizuoti lietuvių kozirius priekinėje linijoje.

O kai aukštaūgiai atkovoja kamuolį po netaiklaus varžovų metimo arba suklysta patys priešininkai, į priekį pasileidžia greitakojai Joe Inglesas, Bradas Newley ir Australijos rinktinės gynėjai. Po kontratakų „kengūros“ vidutiniškai pelno 11,5 taško, kai Jono Kazlausko auklėtiniai – tik 3,5.

Aukštą spartą Andrejaus Lemanio treniruojama ekipa palaiko ir tuomet, kai visas penketas išsidėsto oponentų aikštės pusėje. Kaip ir lietuviai, australai prieš planetos pirmenybes neteko pagrindinio savo įžaidėjo Patricko Millso, bet dar vieno NBA čempiono praradimą gana sėkmingai glaisto Matthew Dellavedova, per dvejas rungtynes Ispanijoje jau atlikęs 13 rezultatyvių perdavimų.

„Labai svarbu laimėti kovą po „lenta“. Atkovoję kamuolį australai labai mėgsta greitai bėgti, krašto žaidėjai dažnai nubėga į greitą puolimą. O poziciniame puolime jų pagrindinis ginklas – ankstyva ataka. Jos metu jie turi labai daug užbaigimo opcijų, labai gerai supranta vienas kitą, stato užtvaras, snaiperiai susikuria progų atakuoti laisvi, J. Inglesas dažnai meta kaire ranka. Labai svarbu atidžiai „skaityti“ jų veiksmus puolime. O ilgesnių derinių, skirtų snaiperiams arba vidurio puolėjui, australai naudoja tik keletą“, – pasakojo B. Matkevičius.

Palyginimui, Lietuvos rinktinė turi apie tris dešimtis pagrindinių derinių, o slovėnai, čempionato starte parklupdę Australiją 90:80 – net pusšimtį kombinacijų.

Žaisdami greičiau australai Gran Kanarijoje jau atliko 125 metimus „iš žaidimo“, o lietuviai – 107. Tiesa, skirtumą lemia ir Australijos aukštaūgių pastangomis įgyjami antri šansai: puolime australai per du mačus atkovojo 31 kamuolį, Lietuvos krepšininkai – 15.

Tiesa, J. Kazlauskas pastebėjo, jog eikvodami daug jėgų gynyboje būsimi varžovai rungtynėms artėjant prie pabaigos nuvargsta. Tuo tarpu B. Matkevičius atkreipia dėmesį į tai, kad, lyginant su draugišku susitikimu Klaipėdoje, australai Ispanijoje žymiai apkarpė žaidėjų rotaciją.

Sveriant tik atsarginių krepšininkų pelnomus taškus, ilgesnio lietuvių suolo pranašumas nėra didelis (33 ir 29,5), bet bendrame komandos taškų katile išryškėja kiek labiau (41 ir 35 proc.).

Primename, kad D grupės rungtynės tarp Lietuvos ir Australijos prasidės antradienį, 18.30 val. Lietuvos laiku.

Sekite mūsų naujienas Facebooke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)