Nors po trumposios programos Rusijos čiuožėja buvo antra, ketvirtadienį ji laimėjo laisvąją programą ir, surinkusi 224,59 balo net 5,48 balo aplenkė olimpinės čempionės titulą gynusią planetos čempionę korėjietę Kim Yu-Ną. Rusės laisvoji programa buvo įvertinta 149,95 balo - asmeninį rekordą ji pagerino net 18,32 balo.

Aistras dar labiau pakurstė tai, jog olimpine čempione tapusią A. Sotnikovą glėbesčiuodamos puolė sveikinti dvi čiuožėjams balus ketvirtadienį skirsčiusios teisėjos. Viena jų - rusė Ala Šechovceva

Raudona rodykle pažymėta A. Šechovceva yra ištekėjusi už Rusijos dailiojo čiuožimo federacijos generalinio direktoriaus Valentino Pisevo.

Teisėjos triumfavo su čempione tapusia A. Sotnikova

Vienas iš devynių teisėjų, ketvirtadienio vakarą padovanojusių olimpinį auksą A. Sotnikovai, praeityje buvo metams suspenduotas dėl bandymo surežisuoti varžybų baigtį.

Devyni teisėjai, vertinę čiuožėjų laisvąją programą, burtais buvo atrinkti iš 13-os Sočyje esančių arbitrų. Lyginant su trečiadienį vykusia trumpąja programa, šįkart nebeteisėjavo JAV, Pietų Korėjos, Didžiosios Britanijos ir Švedijos atstovai, kuriuos pakeitė arbitrai iš Rusijos, Ukrainos, Estijos ir Prancūzijos.

Pietų Korėjos dailiojo čiuožimo federacija oficialiai kreipėsi į tarptautinę čiuožėjų sąjungą ir paprašė įvertinti, ar atitinka standartus balai, kuriuos už savo pasirodymą gavo olimpine čempione tapusi A. Sotnikova.

Daugelis čiuožimo specialistų atvirai kalba, jog moterų varžybose rezultatas turėjo būti kitoks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (619)