Jis šaltakraujišku prasiveržimu ir taikliomis baudomis išvedė lietuvius į olimpinės atrankos turnyro pusfinalį.

Likus 36 sek. iki ketvirtfinalio susitikimo pabaigos Puerto Riko ekipos vidurio puolėjas Danielis Santiago pataikė baudos metimą ir išvedė audringai „Poliedro“ arenos tribūnų palaikomus puertorikiečius į priekį – 71:72.

Po trenerio Kęstučio Kemzūros paprašytos minutės pertraukėlės kamuolys atsidūrė Š. Jasikevičiaus rankose. Veteranas nedvejojo: pro Dariaus Songailos užtvarą pranėręs žaidėjas „kirto“ į baudos aikštelę ir švystelėjo kamuolį į krepšį. Metimas buvo sudėtingas, bet tikslus.

„Kaip viskas atrodė mano akimis? Nekaip... Norėjau žaisti agresyviai, kažką sukurti. Taip išėjo, kad D. Santiago atsidūrė toliau nuo krepšio, susidarė koridorius, bet pats metimas buvo toks... Gerai, kad įkrito“, – su palengvėjimu svarbiausią mačo epizodą prisiminė įžaidėjas, vėliau įtvirtinęs saviškių pergalę 76:72 dviem taikliais baudų metimais.

Tiesa, panašių momentų permainingame ir daugiausiai taškas į tašką vykusiame mače netrūko.

„Ką ir bekalbėti – buvo sunku. Rungtynės, po kurių rytojus gali nebeišaušti, visada būna labai nervingos, svarbus ir sėkmės faktorius. Gaila, kad nepavyko išspręsti visų klausimų nelaukiant pačios pabaigos, nes tokia galimybė buvo. Bet gerai tai, kas gerai baigiasi.

Esame labai laimingi, kad nugalėjome. Kitą dieną turėsime pirmą šansą patekti į olimpines žaidynes ir stengsimės tai padaryti kuo greičiau. Vienas mūsų pranašumų – labai ilgas atsarginių suolas, kuriuo stengsimės pasinaudoti“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, iš viso į puertorikiečių krepšį įmetęs 11 taškų.

Tuo tarpu į Lietuvos himną prieš rungtynes nušvilpusius „Poliedro“ arenos žiūrovus bei kitus pašalinius trikdžius, užpuolusius Venesueloje nemylimą Lietuvos rinktinę, krepšininkas numojo ranka.

„Vyrai įpratę prie visko, nekart yra tekę žaisti ir baisesnėje atmosferoje. Tik tiek, kad toks elgesys suteikė mums dar daugiau motyvacijos. Jūs patys girdite, kas čia vyksta, bet mums vis tiek reikia kovoti dėl kelialapio. Olimpiada yra mums, o ne kažkokiems Venesuelos „pokštininkams“, – apibendrino Š. Jasikevičius.

Primename, kad olimpinės atrankos turnyro pusfinalyje lietuviai susitiks su dar viena Pietų Amerikos kontinento atstove – Dominikos Respublika. Net ir nesėkmės atveju, Lietuvos rinktinė turėtų galimybę prasimušti į olimpines žaidynes rungtynėse dėl trečios vietos.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)