Saugumą „Podmežakla“ arenoje ir aplink ją ketvirtadienio pavakarę padėjo užtikrinti net specialus antiteroristinis padalinys.

Nors DELFI kalbinti abiejų šalių aistruoliai teigė, jog sena nesantaika tarp dviejų praeityje kariavusių valstybių suliepsnoti atvira liepsna neturėtų, gatvėse buvo mėtomi deglai ir akmenys, skambėjo vieną ir kitą tautas įžeidžiantys šūkiai.

Bosnius Jesenicėse palaiko kelios dešimtys fanų, serbų į Slovėniją atvyko bene dešimteriopai daugiau.

Incidentų neišvengta ir rungtynių metu. Vienas Bosnijos ir Hercegovinos žurnalistas nesutramdė emocijų ir iš žiniasklaidos tribūnos švystelėjo vandens buteliuką link serbų atsarginio suolo.

Kruvinas ir ypatingu žiaurumu pagarsėjęs karas tarp byrančios Jugoslavijos ir nepriklausomybę paskelbusios Bosnijos ir Hercegovinos šalininkų vyko 1992-1995 metais.

O B grupės rungtynes 77:67 laimėjo Serbijos rinktinė. Serbams tai buvo antra pergalė turnyre, o bosniams - antra nesėkmė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)