Namų darbams laiko negailėjo

Nacionalinėje komandoje susibūrusiam Serbijos jaunimui dar stinga patirties, bet šilto ir šalto matęs rinktinės trenerių štabas pasistengė, jog apie pirmuosius varžovus Europos čempionate žaidėjai žinotų viską.

Informacija apie Lietuvos rinktinę treneriai serbus pradėjo maitinti dar kontrolinių rungtynių ciklo pabaigoje, o paskutinę analizės porciją paruošė jau mačo dieną.

„Nuodugniai išstudijavome Lietuvos rinktinės žaidimą – tam skyrėme penkias dienas Belgrade ir dar dvi – jau atvykę į Slovėniją. Pagrindinė lietuvių jėga slypi po krepšiu, kur jie turi du NBA žaidėjus (Joną Valančiūną ir Donatą Motiejūną – DELFI) bei dar vieną buvusį NBA lygos krepšininką (Liną Kleizą – DELFI). Turbūt didžiausia kova vyks būtent ties baudos aikštelės prieigomis“, – prognozavo DELFI prieš susitikimą kalbintas N. Nedovičius.

Rinktinėje jaučiasi tvirčiau nei „Lietuvos ryte“

22-ejų veržlusis gynėjas pats ne tik moka lietuviškai ištarti „labas“ bei „ačiū“, bet ir kaip nuluptą pažįsta savo tiesioginį konkurentą Lietuvos ekipoje Renaldą Seibutį.

Praėjusiame sezone jie kartu mėgino išjudinti įstrigusį Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vežimą. Nors įžaidėjo vaidmens priverstinai turėjusio imtis N. Nedovičiaus žaidimas buvo banguotas ir nestabilus, Serbijos rinktinėje, kurioje nemažai laiko aikštėje praleidžia greta įžaidėjo Stefano Markovičiaus, jis jaučiasi kur kas tvirčiau.

Anot buvusio „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio ir J. Kazlausko asistento Lietuvos nacionalinėje komandoje Dariaus Maskoliūno, solidumo N. Nedovičiui suteikė ir vasarą pravertos NBA durys bei sutartis, sudaryta su „Golden State Warriors“ klubu.

„Faktas tas, kad dabar jis yra įgavęs žymiau daugiau pasitikėjimo. Pasirašęs kontraktą su NBA klubu jis jaučiasi ir žaidžia užtikrintai. Kiek man teko su juo pabendrauti, jis tapo psichologiškai tvirtesnis. „Lietuvos ryte“ jis žaidė tik įžaidėjo pozicijoje, o tai nėra jo stichija, jis geriau jaučiasi, kai gali daugiau atakuoti krepšį, o ne kontroliuoti kamuolį. Tuo tarpu savo šalies rinktinėje Nemanja yra labiau „combo“ žaidėjas, daugiau rungtyniaujantis atakuojančiu gynėju“, – samprotavo D. Maskoliūnas.

Užduotis – tinkamai išnaudoti jaunystės privalumus

Pats N. Nedovičius perdėtu pasitikėjimu savo jėgomis nespinduliuoja, primindamas, jog Europos pirmenybės Slovėnijoje bus debiutinės tiek jam, tiek nemažai daliai Serbijos rinktinės.

„Nėra kalbų – patirties mums trūksta. D. Ivkovičius yra puikus treneris, bet, nepaisant to, esame jauni vaikinai, kuriems reikia daug ko mokytis. Tačiau tai negali būti pasiteisinimas. Privalome pasinaudoti savo jaunyste, agresyvumu, bėgti daugiau ir greičiau už oponentus. Toks mūsų pagrindinis koziris“, – sakė gynėjas.

Netekusiai tokių krepšininkų kaip Milošas Teodosičius, Duško Savanovičius, Milanas Mačvanas, Novica Veličkovičius, Vladimiras Micovas, Zoranas Ercegas ar Vladimiras Lučičius, Serbijos rinktinei lengvo gyvenimo Slovėnijoje niekas pažadėti negali.

Tačiau laimėję 8 iš 11 žaistų kontrolinių susitikimų, Nenado Krstičiaus vedami serbai parodė, jog tebėra konkurencingi varžovai.

„Pasiruošimo pradžioje turėjome aštuonis ar devynis naujokus, kurie pirmą kartą buvo pakviesti į rinktinę. Todėl pradžia mums buvo labai sunki. Bet laikas bėgo, žaidėme vieną kontrolinį mačą po kito, ir reikalai po truputį ėmė taisytis. Kai kurios rungtynės mums buvo tiesiog puikios, ir tai įkvėpė pasitikėjimo savo jėgomis. Manau, kad šie dvylika krepšininkų yra geriausi iš to, ką buvo galima pasirinkti, ir Europos čempionatui esame pasiruošę gerai“, – optimistiškai apie savo komandos perspektyvas atsiliepė N. Nedovičius.

Lietuvos ir Serbijos akistata Jesenicėse prasidės trečiadienį, 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)