Čempionės titulą gynusi 34-erių S. Williams trečiajame turnyro etape – aštuntfinalyje, sensacingai 4:6, 3:6 pralaimėjo 21-erių metų ukrainietei Elinai Svitolinai, kuri pasauliniame moterų (WTA) reitinge užima 20-ąją vietą.

Tokiu būdu jaunutė ukrainietė sužlugdė ryškiausios pasaulio teniso žvaigždės S. Williams svajonę tapti pirmąja moterimi istorijoje, laimėjusia du olimpinius aukso medalius iš eilės – amerikietė Rio de Žaneire gynė Londone iškovotą čempionės titulą.

„Aš nepadariau to, ko tikėjausi prieš čia atvykdama. Laimėjo geresnė žaidėja“, – trumpai savo pralaimėjimą komentavo S. Williams, sau itin nesėkmingame mače padariusi net 37 neišprovokuotas ir 17 išprovokuotų klaidų.

„Neįtikėtinas jausmas. Tai yra pats didžiausias mano karjeros laimėjimas, nors iki žaidynių medalio dar labai toli“, – triumfavo sensaciją pateikusi E. Svitolina kuri ketvirtfinalyje kausis su 11-ąja pasaulio rakete, Petra Kvitova iš Čekijos.

Pažymėtina, kad ankstesnėje šių tenisininkių dvikovoje, kuri neseniai vyko Prancūzijos „Didžiojo kirčio“ turnyre, S. Williams savo varžovę iš Ukrainos įveikė be didesnio vargo – 6:1, 6:1.

Primename, kad žaidynės jau baigtos ir S. Williams sesei Venus, kuri jau pirmajame varžybų rate taip pat netikėtai pralaimėjo belgei Kirsten Flipkens.

Amerikiečių seserų duetas jau pasitraukė ir iš moterų dvejetų turnyro, kur pirmajame rate neprilygo čekėms Lucie Safarovai ir Barborai Strycovai.

Varžybas moterų vienetų turnyre vis dar tęsia antroji pasaulio raketė vokietė Angeliqe Kerber, kuri ketvirtfinalyje susikaus su brite Johanna Konta.

Kitos dvi ketvirtfinalio poros: Monica Puig (Puerto Rikas) – Laura Siegemund (Vokietija) ir Madison Keys (JAV) – Darija Kasatkina (Rusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)