Šiltu ir saulėtu oru džiaugiasi žiūrovai, bet organizatorių, manau, laukia bemiegės naktys, už trasų parengimą atsakingi savanoriai jau guodžiasi, kad tenka dirbti ilgiau ir sunkiau, kad išlaikyti kokybiškas trasas. Kadangi mano darbo krūvis nuo oro nepriklauso, aš tiesiog negaliu atsidžiaugti tuo tropiniu klimatu ir vis labiau man pradeda patikti mintis niūrias lietuviškas žiemas praleisti kur nors šiltuose kraštuose.

Mano, kaip Gruzijos nacionalinės olimpinės komandos asistentės pareigos, faktiškai virto vairuotojos pareigomis. Bet kiek kalbėjau su kitų komandų asistentais, visų situacija šiuo atžvilgiu yra panaši. Man dažniausiai tenka komandos vadovus vežioti po įvairius olimpinius objektus, priėmimus ir sporto varžybas. Bet šis darbas nėra toks lengvas, pirmiausia dėl to, jog nuvažiuoti iš vieno taško į kitą olimpinių žaidynių sostinėje nėra taip paprasta. Pastatyta daug naujų kelių, tačiau, kur jie tiksliai veda, niekas pasakyti negali, net navigacijos, kurios yra įtaisytos kiekviename automobilyje, dalies kelių nerodo.

Susisiekimą apsunkina ir daugybė užkardų, kurios yra įrengtos dėl saugumo, todėl dažnai tenka apvažiuoti didžiulį ratą tam, kad pasiektum reikiamą objektą, kuris atrodo randasi čia pat. Taigi savanoris, susigaudantis visoje šioje Sočio kelių raizgalynėje, yra didelė vertybė.

Jau penktadienį į Sočį atvyksta Gruzijos komandos čiuožėja ant ledo Elene Gedevanishvili, todėl tikiuosi, kad bus galimybių pabendrauti ir su pačia sportininke, iš arti pasižiūrėti, kaip ji rengiasi olimpiniams startams, nes iki šiol teko dirbti tik su Gruzijos komandos sporto funkcionieriais. Moterų čiuožėjų varžybos vyks labai panašiu metu kaip ir šokių ant ledo porų pasirodymai, kuriuose dalyvaus ir mūsiškiai Isabella bei Deividas, todėl labai viliuosi, kad tuo pačiu man pavyks ir sutikti mūsų porą bei juos palaikyti varžybų metu.

Komandos tikrai myli savo savanorius ir stengiasi jų neapkrauti darbu, o jei tenka atlikti kokią sunkesnę užduotį, visuomet atsidėkoja dovanomis. Šis savanorio darbo momentas man ypač patinka. Šiuo atžvilgiu man labai pasisekė su kuruojama komanda, nes lauktuvių namo parvešiu kelis butelius mėgstamo gruziniško vyno, o kišenėje jau turiu dovanotus bilietus į mūsų šokių ant ledo poros pasirodymą.

Savo laisvalaikį turbūt kaip daugeliui savanorių man labiausiai patinka leisti olimpiniame parke. Olimpinis parkas veikia kasdien nuo 7 valandos ryto iki 2 valandos nakties, čia yra įsikūrę visos šešios sporto arenos bei apdovanojimų aikštė. Parke visą dieną vyksta įvairiausi pasirodymai, koncertai, veikia kavinės, galima aplankyti specialius olimpinių žaidynių rėmėjų bei skirtingų šalių paviljonus.

Vienintelis neigiamas dalykas - tai didžiulės eilės, kurios yra visur, net norint nusifotografuoti su olimpiados talismanais, taip pat tenka atstovėti eilėje gerą dešimtį minučių. O užsinorėjus patekti į populiariausius objektus - oficialią olimpiados suvenyrų parduotuvę ar Rusijos rinktinės sirgalių namus - eilėje tenka praleisti nuo pusantros iki dviejų valandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)