Netgi žurnalistai gali patekti tik į tam tikrą olimpinio kaimelio teritoriją, vadinamą „Plazą“, kurioje jie turi galimybę susitikti su sportininkais ir juos pakalbinti. Visi šie apribojimai yra daromi sportininkų labui, kad jie kaimelyje jaustųsi saugūs kaip savo namuose ir galėtų atsipalaiduoti po varžybų.

Olimpinis kaimelis, yra ko gero, pats įdomiausias objektas, nes čia gali sutikti daugelį sportininkų jų laisvalaikio metu, kai jie dar nesiruošia savo startams ir mielai sutinka pabendrauti su savanoriais, kartu nusifotografuoti ar padovanoti savo autografą. Todėl mes, savanoriai, labai mėgstame leisti laiką būtent šiame olimpiniame objekte.

Olimpinio pakrantės kaimelio pavadinimas yra „Usadba“, jo simbolis – baltoji meška, o šio kaimelio merė yra olimpinė čempionė šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva.

Sočio olimpiadoje yra trys sportininkų kaimeliai (vienas pakrantėje ir du kalnuose), kiekvienas iš jų turi savo simbolį ir kaimelio merą. Pakrantės kaimelis susideda iš dviejų dalių – miegamojo komplekso, kuriame yra tik gyvenamieji sportininkų apartamentai, ir paslaugų zonos, kur galima rasti sporto salę, žaidimų kambarį, sportininkų valgyklą ir delegacijų paslaugų centrą. Jame komandos gauna visas joms reikalingas paslaugas, organizuoja savo spaudos konferencijas ir susitikimus.

Šias dvi kaimelio dalis skiria ornitologinis parkas (tiksliau sakant, gražiai sutvarkyta pelkė), kuriame gyvena ir jauniklius peri būriai paukščių. Kaip pasakoja vietiniai gyventojai, šioje vietoje, kur dabar stovi olimpinis parkas ir sportininkų kaimelis, anksčiau buvo milžiniška pelkė, kurioje gyveno daugybė įvairių paukščių rūšių, todėl statant olimpinius objektus buvo nuspręsta palikti bent nedidelę dalį tos pelkės ir išsaugoti šią vietą pamėgusius paukščius.

Kadangi atstumai kaimelyje yra nemaži, kursuoja vietinis maršrutinis autobusas, tačiau pats populiariausias transportas čia yra dviračiai. Dalis šalių iš anksto apžiūrėję kaimelį į olimpiadą pačios atsigabeno ne vieną dešimtį dviračių. Šių transporto priemonių parūpino ir žaidynių organizatoriai.

Šiltų spalvų olimpinis kaimelis atrodo labai jaukiai, penkių aukštų apartamentai, kuriuose apsigyveno sportininkai yra labai erdvūs, nors baldų kambariuose ir nedaug, bet yra daug vietos daiktams ar erdvės padaryti rytinę mankštelę tiesiog savo kambaryje.

Gražiai sutvarkyti ir vidiniai kiemeliai, kuriuose įrengtos poilsio zonos, gėlynai ir net baseinai. Tradiciškai visos delegacijos savo apartamentus stengiasi papuošti nacionalinėmis vėliavomis ir olimpinės rinktinės simboliais, todėl yra įdomu pasivaikščioti po kaimelį ir pasižiūrėti, kur įsikūrusi kokia komanda, su kokiais kaimynais gyvena. Sportininkų apartamentai stovi ant jūros kranto, tačiau patekti į pakrantę nėra taip lengva, nes sportininkų kaimelį ir jūrą skiria aukšta tvora.

Laisvalaikiu atletai gali lankytis specialiai jiems įrengtoje sporto salėje, žaidimų kambaryje jų laukia stalo tenisas, biliardas, žaidimų automatai ir net biblioteka. Prekybos ir paslaugų centre veikia grožio salonas, kuriame galima apsikirpti, pasidaryti šukuoseną, makiažą ar manikiūrą. Kainos grožio salone man pasirodė gana didokos, bet vietinės savanorės sakė, kad jos yra normalios, tokios kaip Maskvoje, taigi nieko nuostabaus, kad rusų turistai Lietuvoje džiaugiasi nebrangiomis paslaugomis.

Šiame centre taip pat veikia maisto prekių parduotuvė, kavinė. Yra ir oficiali olimpinių suvenyrų parduotuvė. Veikia bankas, kuriame be įprastų bankinių paslaugų, galima įsigyti ir specialių monetų bei banknotų su olimpinių žaidynių simbolika. Čia lankytojai ras ir paštą, kuriame galima įsigyti olimpinių atvirukų, pašto ženklų ir išsiųsti laišką su olimpiniu antspaudu į bet kurią pasaulio šalį.

Kitas svarbus žaidynių objektas yra yra olimpinis parkas. Jį sudaro visos sporto arenos, kuriose vyksta varžybos, taip pat čia yra ceremonijų aikštė, kurioje kiekvieną vakarą galima stebėti apdovanojimų ceremonijas. Čia taip pat rasite ir didžiulį olimpinės ugnies fakelą. Olimpinis parkas yra atviras visiems žiūrovams, norint į jį papulti tereikia nusipirkti bilietą kainuojantį 200 rublių (apie 15 litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)