Tokių juostelių pilna ant viso olimpinio transporto šonų – autobusų, mažųjų autobusų, lengvųjų automobilių. Ir ne tik prie durų. Ant langų, bagažinės ir stoglangių.

Prie įvažiavimo į olimpinių objektų teritoriją visas transportas tikrinamas. Su veidrodžiu, pritvirtintu ant ilgo laikiklio, apžiūrimas automobilio dugnas – ar nieko nepritvirtinta. Kartais pravedamas sprogmenis užuosti galintis šuo.

Bet kruopščiausiai tikrinamos priklijuojamos juostelės. Jei prie bet kurios atsidarančios transporto priemonės dalies nebus bent vienos nesuplyšusios juostelės, vadinamosios plombos, automobilis ir juo važiuojantys žmonės bus kruopščiai apieškoti. Nes suplyšusi plomba reiškia, jog pakeliui iš vieno olimpinio objekto į kitą kažkas įlipo ar išlipo arba ką nors įdėjo. O tai gali kelti pavojų visiems.

Jei esi saugomame olimpiniame objekte, reiškia tu perėjęs kontrolės punktą, tavo krepšys peršviestas. Todėl kai užplombuotu transportu atvyksti į kitą saugomą zoną, tavęs jau niekas nebetikrina. Tik nuskenuoja akreditaciją – pažiūri, ar ji tikrai priklauso tau. Nes jei plombos sveikos, tikrinti nėra prasmės – krovinys, o žurnalistų atveju – žmonės, kaip saugi siunta atgabenta į vietą be jokio išorės poveikio.

Tad jei apsirikęs įliptum ne į tą autobusą, turėtum keliauti iki galutinio tikslo – vairuotojas pakeliui tikrai nesustos. Nes tai griežtai draudžiama. Bet tuo niekas nesipiktina. Nes saugumas – svarbiausia.

Tiesa, kita dalis olimpinio transporto sistemos automobilių nežymimi plombomis. Bet tada jų keleiviai bus kruopščiai tikrinami kontrolės punktuose. Nepatikrintas nepateksi nei į vieną olimpinį objektą. Ir ne tik – Sočio ir priemiesčių gyventojai tyliai pakeiksnoja tikrintojus, į traukinių stotis neleidžiančių įsinešti nė menkiausios talpos su skysčiais. Tad jei vietos gyventojas užsuko į parduotuvę apsipirkt ir įsigijo, tarkime, pieno, traukiniu jam geriau nevažiuoti, nes skystieji pirkiniai bus atimti. Tai irgi vardan saugumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)