Devynerios rungtynės – devynios pergalės vidutiniu 33 taškų skirtumu. JAV rinktinė pasaulio čempionate buvo nesustabdoma, o jos galingą žygį vainikavo triumfas finale prieš Serbiją 129:92.

Tokia triuškinančia persvara planetos pirmenybių finalas buvo laimėtas tik kartą: 1994 metais Toronte (Kanada) JAV ekipa nušlavė Rusiją rezultatu 137:91.

„Skirtumas tikrai didelis, bet rungtynes serbai pradėjo labai stipriai. Turėjome atsakyti tuo pačiu ir įdėti labai daug pastangų bei energijos.

Dėl šio medalio mes dirbome ilgus du mėnesius, o jei tiksliau – paskutinius dvejus metus. Jo čia ir atvažiavome. Esu laimingas, kad darbas atliktas. Lengva nebuvo, nors atrodo, kad visus nugalėjome didžiuliais skirtumais. Bet kiekvieną vakarą turėjome įdėti nepaprastai daug darbo, susidoroti su spaudimu, kurį kėlė suvokimas, jog visi mus laiko favoritais“, – teigė S. Curry, auksą pelnęs ir 2010 metais Turkijoje vykusiose pirmenybėse.

Kurios rungtynės Ispanijoje amerikiečiams pareikavo daugiausiai jėgų ir nervų?

„Lietuva ir Serbija buvo stiprios komandos, turinčios aukštų ir tvirtų žaidėjų. Su jomis negalėjome juokauti, turėjome žaisti labai susikaupę“, – kiek padvejojęs DELFI atsakė vienas JAV rinktinės senbuvių, finale pasižymėjęs 10 taškų.

Gynėjui antrino pusfinalyje su Jonu Valančiūnu susikibęs vidurio puolėjas DeMarcusas Cousinsas.

„Negaliu sakyti, kad čempionatas buvo lengvas. Mums teko varžytis su stipriomis komandomis, buvo sunkių rungtynių. Buvo tikrai nelengva“, – sakė aukštaūgis, į serbų krepšį įmetęs 11 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius.

Būtent jo pasirodymą pakilus nuo suolo pirmame kėlinyje treneris Mike'as Krzyzewskis pavadino veiksniu, nulėmusiu vėliau sekusį ilgą amerikiečių spurtą.

Rungtynių pradžioje JAV krepšį triuškinančiais dėjimais drebino Miroslavas Raduljica ir Nemanja Bjelica, o 5 min. serbams pirmaujant 15:7, M. Krzyzewskis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Bet po jos aikštėje pasirodžius D. Cousinsui reikalai apsivertė aukštyn kojomis vos per kelias minutes.

„Pusę pirmo kėlinio serbai mus rimtai papurtė. Per pertraukėlę pasakiau žaidėjams, jog varžovai atrodo žymiai atletiškiau. Tada į aikštę išėjo DeMarcusas ir pakeitė rungtynes“, – auklėtinį gyrė M. Krzyzewskis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)