Dėl Rusijos lengvosios atletikos rinktinės diskvalifikavimo teisės keliauti į Rio netekusi J. Isinbajeva Kremliuje stojo prie mikrofono ir emocingai kreipėsi tiek į V. Putiną, tiek į olimpiečius.

„Mes jumis labai tikime, mes jus labai mylime. Ačiū už palaikymą – privalome nubausti visus, kurie prisidėjo prie susidorojimo su Rusijos rinktine“, – prezidentą šlovino 34-erių šuolininkė su kartimi.

„Mes šiandien susidūrėme su beprotiška neteisybe. Linkiu visiems pasirodyti taip, kad pasaulis būtų sukrėstas ir kad Rusijos himnas Rio skambėtų be paliovos visose varžybose“, – kalbėjo J. Isinbajeva.

Kad Rusijos sportininkai Rio de Žaneire sulauks didžiulio palaikymo, palydėtuvėse teigė ir pats V. Putinas.

„Nepaisant visų politikų bandymų diskredituoti Rusijos sportininkus, aš jus noriu užtikrinti, kad milijonai sporto aistruolių iš įvairių pasaulio šalių, įskaitant ir Rusiją, išskirtinai palaiko mūsų rinktinę. Žinoma, aistringiausiai jus palaikys patys rusai, ir aš manau, jūs tai jaučiate. Kuo didžiausios sėkmės jums Rio de Žaneire“, – į sportininkus kreipėsi prezidentas.

Pareiškimą rusų vadovas padarė dar prieš susitikimą su sportininkais, pareiškęs, kad Rusijai taikomos sankcijos peržengė visas sveiko proto ribas.

„Netoliaregiški politikieriai nepalieka ramybėje ir sporto, nors kaip tik sportas turi suartinti tautas ir sumažinti tarp valstybių iškylančius prieštaravimus“, – dėstė jis.

„Tiesiogiai prieš Rusiją nukreipta kampanija, kurios taikiniu tapo mūsų atletai, neturi nieko bendro su sportu. Čia taikomi dvigubi standartai, paminamos visos sąžiningumo ir elementarios teisės normos, olimpiniai principai, taikomas kolektyvinės atsakomybės principas. Tai – tiesioginė diskriminacija, prasilenkianti su sveiku protu“, – dėstė šalies vadovas.

Tiesa, V. Putinas tvirtino, kad visi, kurie Rusijoje prisidėjo prie rusus nugramzdinusios dopingo istorijos „turės prisiimti atsakomybę, nepaisant jų rango“. Anot šalies vadovo, Rusija prašys Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) ir Tarptautinės antidopingo agentūros, kad atliekant dopingo testus visiems būtų taikomi vienodi standartai, procesas taptų atviresnis.

Galutinė Rusijos rinktinės sudėtis prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes dar nėra patvirtinta. Ji bus paskelbta, kai savo verdiktus dėl diskvalifikacijos rusams pateiks visos tarptautinės sporto federacijos.

Pastaruoju metu naujienos iš federacijų rusus pasiekia viena po kitos. Antradienio vakarą žiaurų verdiktą paskelbė Tarptautinė irklavimo federacija (FISA), olimpiadoje leidusi startuoti tik 22 iš 28 rusų atletų, tačiau trečiadienį rusai sulaukė ir geresnių žinių. Tarptautinė rankinio federacija rusams neturėjo jokių priekaištų ir dalyvauti Rio leido visiems sportininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)