Ketvirtfinalio etape Rusijos rinktinės laukia akistata su Kroatijos futbolininkais. Dvikova tarp dviejų slavų rinktinių įvyks šeštadienį, o jai besirengiantys rusai mintimis jau šokteli toliau už artimiausią varžybų etapą.

Šeštadienį į aikštę jau gali sugrįžti ir patyręs Rusijos rinktinės saugas Alanas Dzagojevas, patyręs traumą per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes su Saudo Arabija.

„Tai buvo įsisenėjusi nugaros trauma. Tačiau jau jaučiuosi normaliai, treniruojuosi su pagrindine grupe“, – po ketvirtadienio treniruotės pažymėjo 28-erių futbolininkas.

Paklaustas, ar pasaulio čempionatas prarado šiek tiek savo šarmo iš turnyro pasitraukus Vokietijai, Portugalijai, Argentinai, taip pat žvaigždėms Lioneliui Messi ir Cristiano Ronaldo, saugas purtė galvą.

„Tikrai ne. Mes šiame čempionate žaidžiame puikiai. O visi, kurie iškrito – iškrito pelnytai. Galbūt pradžioje jie buvo laikomi favoritais, tačiau aikštėje stipresnės pasirodė kitos rinktinės“, – pažymėjo jis.

Kitas Rusijos rinktinės saugas Aleksandras Golovinas pareiškė, kad su rinktine tikisi nužygiuoti iki finalo. Pasiteirautas, kaip vertina šiuos žodžius, A. Dzagojevas šyptelėjo.

„Apetitas kyla bevalgant. Kodėl gi mums nepatekus į finalą?“, – žurnalisto perklausė jis.

Buvęs Rusijos rinktinės strategas, italas Fabio Capello prieš keletą dienų pasakė, kad aštuntfinalio rungtynėse su Ispanija rusai žaidė „antifutbolą“.

Paprašytas pakomentuoti šį teiginį, A. Dzagojevas gūžtelėjo pečiais.

„Viskas priklauso nuo varžovo. Ispanija mėgsta kontroliuoti kamuolį visų savo rungtynių metu. Kitu būdu žaisti su jais tiesiog buvo neįmanoma“, – pažymėjo jis. – Apskritai mes sužaidėme neblogus mačus su Saudo Arabija, Egiptu, ta pačia Ispanija. Nepavyko tik su Urugvajumi. Tikiuosi, rungtynėms su Kroatija pasirengsime sėkmingai ir pademonstruosime mokantys žaisti futbolą, atakuoti.“

Rungtynės tarp Rusijos ir Kroatijos vyks Sočyje. Kaip joms rengiasi rusai?

„Žiūrėjome vaizdo įrašą, tačiau ir be jo aišku, kad Kroatija – aukščiausios klasės komanda. Ruošiame namų darbus. Pamažu rengiamės laukiančiam iššūkiui. Čempionate liko 8 stipriausios komandos, o tikslas vienas – žengti toliau.

Reikia perprasti varžovų žaidimo stilių, žengti į aikštę ir rodyti charakterį. Be jo, ne iš vietos – tą jau parodė visos aštuntfinalio etapo rungtynės“, – situaciją įvertino rusų Aleksandras Samedovas.

„Mus palaikys visa Rusija. Tikimės, kad pateisinsime šalies pasitikėjimą“, – pridūrė jis.

Lietuvos laiku šios rungtynės šeštadienį prasidės 21 val. Laimėjusi komanda pusfinalyje žais su Anglijos ir Švedijos poros laimėtojais.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalių tvarkaraštis

Primename, kad ketvirtadienį DELFI vaizdo konferencijoje dalyvavęs legendinis Lietuvos rintkinės futbolininkas Valdas Ivanauskas pareiškė, kad rusai šiame čempionate jau pasiekė savo „lubas“.

„Rusijos rinktinė jau pasiekė savo „lubas“. Žaidėjai įtampos nebejaus, nes niekas jų nebeteis už nesėkmę. Kroatai, savaime suprantama, yra neabejotini šios poros favoritai. Jie nori pasiekti daugiau, nei pasiekė prieš 20 metų (1998 m. – bronza).

Jei rusams pavyks savo disciplina atsilaikyti prieš kroatus mačo pirmoje pusėje, jie gali nustebinti dar kartą. Visgi, prognozuoju, kad čia rusų žygis baigsis“, – prognozavo V. Ivanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)