„Puikiai leidžiame čia laiką. Turime labai geras sąlygas žaisti salės futbolą, o taip pat – smagų laisvalaikį. Vilnius ir Kaunas – gražūs miestai, smagu čia pasivaikščioti. Be to, Lietuvoje labai gražios ir merginos. Jaučiamės čia kaip namuose, tik dar geriau, todėl norime čia būti kaip įmanoma ilgiau. Gal net pasiliksime čia pasibaigus čempionatui“, – šypsosi vienas Rusijos rinktinės lyderių Artiomas Nijazovas.

25-erių Maskvos KPRF puolėjas itin svariai prisidėjo prie to, kad Rusijos rinktinė grupės etapo varžybas baigtų be kluptelėjimų. Daugiausiai vargo B grupėje rusai turėjo akistatoje su Uzbekistanu – šio mačo antrojo kėlinio gale rezultatas dar buvo lygus 2:2, tačiau A. Nijazovo įvarčiai 35-ąją minutę padovanojo favoritams pergalę 4:2. A. Nijazovas šiame susitikime iš viso įmušė 3 įvarčius.

Kituose grupės etapo susitikimuose Rusija tiek daug vargo neturėjo – pirmajame čempionato mače net 9:0 buvo sutriuškinti egiptiečiai, o grupės etapas pabaigtas užtikrinta pergale 4:1 prieš Gvatemalą. 3 rungtynės, 3 pergalės, 17 įmuštų ir tik 3 praleisti perdavimai. Vieni čempionato favoritų savo žaidimu patvirtino, kad taikosi tik į viršūnę.

„Po truputį po truputį geriname savo žaidimą ir tyliai kylame į viršų. Norime tapti čempionais. Taip, į Lietuvą atvyko daug itin pajėgių rinktinių: brazilai, ispanai, argentiniečiai, portugalai... Varžovai stiprūs, bet stiprūs esame ir mes. Laikas parodys, galbūt esame patys stipriausi“, – sako natūralizuotas 34-erių brazilas Romulo.

Šiemet Maskvos KPRF į Lisabonos „Benficą“ iškeitęs gynėjas Rusijai jau yra padėjęs iškovoti pasaulio čempionato sidabrą bei Europos pirmenybių bronzos ir sidabro medalius. Verta paminėti, kad didžiuosiuose turnyruose dabartiniai pasaulio vicečempionai medalius iškovoja beveik visada. Paskutinį kartą jie be medalių buvo likę 2012 metų pasaulio pirmenybėse, kai iškrito ketvirtfinalyje.

Europos salės futbolo čempionatuose Rusijos pasiekimai yra įspūdingi: 11 kartų dalyvauta – 9 kartus iškvoti medaliai. Kartą auksas (1999 metai), penkiskart sidabras ir triskart bronza. Iš planetos pirmenybių rusai kol kas su medaliais (sidabro ir bronzos) yra sugrįžę dukart – todėl iki pilnos kolekcijos trūksta tik pasaulio čempionato aukso. Sergejaus Skorovičiaus auklėtiniai tiki, kad istoriją pavyks sukurti Lietuvoje.

„Šis čempionatas yra suorganizuotas nuostabiai, tikrai labai aukštas pilotažas. Lietuva turi labai gerą infrastruktūrą, mums suteikiamos tobulos sąlygos. Kažkiek nuvylė tik mažas rungtynių lankomumas – tokio lygio varžybose norisi dalyvauti kiek kitokioje atmosferoje. Galbūt Lietuvoje šis čempionatas buvo per mažai išreklamuotas. Tiesa, šio turnyro ir galimybės jį laimėti laukėme labai ilgai, todėl tuščios tribūnos mūsų neglumina. Visa kita čia yra puiku“, – teigia Rusijos rinktinės krašto žaidėjas Ivanas Čiškala.

Jau pirmosiose šio čempionato rungtynėse tris įvarčius pelnęs 26-erių I. Čiškala – dar vienas Rusijos salės futbolininkas, ginantis pajėgaus Lisabonos „Benfica“ klubo garbę. Rusijos nacionalinėje komandoje jis sudaro ypač grėsmingą krašto žaidėjų tandemą su Maskvos KPRF lyderiu Anaru Asadovu, kuris laikomas vienu geriausių salės futbolininkų pasaulyje.

Tiesa, priešingai nei jo komandos draugas, 25-erių A. Asadovas jokio kartėlio dėl tuščių tribūnų Vilniaus ir Kauno arenose nejaučia. Anot salės futbolo žvaigždės, situacija Rusijos arenose yra ne ką geresnė.

„Mažai žiūrovų? Ar tikrai? Mums čia nieko neįprasto. Rusijoje situacija tokia pati, apie pilnas arenas salės futbolo rungtynėse galime tik pasvajoti. O kalbant apie Lietuvą, salės futbolo čempionatui tai yra puiki vieta. Ypač mums – žaidžiame savo šalies pašonėje, turime nuostabias sąlygas. Esame viskuo patenkinti, todėl dabar belieka tapti čempionais“, – sako A. Asadovas.

Grupės etape rusai du mačus žaidė Vilniuje, o paskutines rungtynes sužaidė Kaune. Aštuntfinalyje Rusijos salės futbolininkai vėl išbėgs ant „Avia Solutions Group“ arenos grindinio bei surems ginklus su viena iš komandų, kurios bus geriausios iš trečiose vietose likusių ekipų.

Pasaulio čempionato atkrintamosios prasidės rugsėjo 22-ąją, o finalo rungtynės Kaune įvyks spalio 3-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)