D. Blatto manymu, makedonams pergalingame ketvirtfinalyje pavyko primesti savo žaidimo stilių ir išmušti lietuvius iš ritmo.

„Apgailestauju dėl Lietuvos komandos. Aš žinau, tai buvo labai skaudus pralaimėjimas. Aš jau prieš rungtynes sakiau, kad Makedonija yra labai pajėgus varžovas, kuris žaidžia ypatingu stiliumi, kurio gynėjai pasižymi ypatingu stiliumi.

Makedonijos rinktinės lyderiai žino, kaip kontroliuoti kamuolį ir žaidimo eigą. Jie visas rungtynes stengiasi kvėpuoti varžovams į nugarą ir stengiasi priversti juos jaustis nepatogiai. Makedonai siekia varžovus išmušti iš jiems įprastų žaidimo vėžių. Tai jie trečiadienį ir padarė“, – DELFI teigė D. Blattas.

Rusijos rinktinė paskutinėse antrojo etapo rungtynėse Vilniuje tik paskutinėmis rungtynių akimirkomis išplėšė pergalę prieš makedonus (65:63). Nepaisant to, D. Blattas pripažino, kad trečiadienio rungtynėse favoritais laikė čempionato šeimininkus.

„Mes žaidėme prieš makedonus vos prieš kelias dienas ir laimėjom tik pataikę paskutinę sekundę. Aš žinojau, kad jie sugeba ir gali įveikti bet kokį varžovą. Tačiau, tiesą pasakius, tikėjausi, kad laimės Lietuva. Tačiau tai yra krepšinis“, – DELFI sakė Rusijos ekipos treneris.

Rusijos rinktinė ketvirtadienį taip pat stos į kovą Europos čempionato ketvirtfinalyje, kuriame susitiks su Serbijos ekipa. Ketvirtadienį serbai Kauno „Žalgirio“ arenoje treniravosi iškart po rusų, o D. Blattas draugiškai glėbesčiavosi su Serbijos rinktinės treneriu Duško Ivanovičiumi.

Tačiau jau vakare visos draugystės bus pamirštos.

„Mūsų laukia sunkus susitikimas. Paskutinės čempionato rungtynės mums nebuvo ypatingai geros, mes nežaidėme taip, kaip turėtume. Todėl šiandien stengsimės atlikti tam tikras korekcijas, kad laimėtume“, – tikino D. Blattas.

Rusijos rinktinės treneris taip pat nesutiko su kai kurių krepšinio ekspertų nuomone, kad Rusija yra šios ketvirtfinalio poros favoritė. Priešingai, D. Blatto manymu, vertinant žaidėjų pavardes, Serbija atrodo netgi pajėgesnė ekipa.

„Visų pirma, aš nemanau, kad mes esame favoritai. „Ant popieriaus“ serbai atrodo net stipresni nei mes. Be to, peržvelgus Europos čempionatų istoriją, serbai gali pasigirti kur kas geresniais rezultatais. Tačiau mes stengsimės pademonstruoti savo žaidimą ir tęsti kovą dėl medalių“, – DELFI teigė D. Blattas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją