Serbija ketvirtfinalyje suklydo net 19 kartų. Serbų teigimu, tai buvo vienas iš svarbiausių pralaimėjimo faktorių.

„Mums tai buvo labai svarbios rungtynės. Rusija žaidė agresyviai ir greitai, tuo tarpu mus puolime valdė emocijos ir tai privertė klysti. Penktadienį kausimės dėl galimybės žaisti atrankoje į olimpines žaidynes“, - sakė snaiperis Duško Savanovičius.

„Šiandien rusai buvo geresni ir nusipelnė pergalės, tačiau pergalė 10 taškų skirtumu neatspindi situacijos. Praleidome per daug taškų po mūsų klaidų. Mes stengėmės padaryti viską, ką galime, tačiau šiandien žaidėme be Milenko Tepičiaus ir Aleksandaro Rašičiaus, kurie labai svarbūs mūsų komandai. Turime labai mažai laiko iki kitų, labai svarbių rungtynių. Turėsime parodyti charakterį ir kautis. Rusijos komanda mus spaudė ir tai viena iš priežasčių, dėl ko mes šiandien tiek daug klydome“, - spaudos konferencijoje kalbėjo D. Ivanovičius.

D. Blattas teigė, kad daug laiko džiaugtis rusai neturi ir privalo ruoštis pusfinalio susitikimui su Prancūzijos ekipa.

„Prieš dvejus metus mes buvome tokioje pačioje situacijoje, kaip dabar serbai. Dabar mes užaugome, patobulėjome, mūsų rinktinės paruošimo sistema duoda vaisių. Prieš dvejus metus neturėjome Andrejaus Kirilenkos ir Viktoro Chriapos. Jūs matote, kaip jie pakeičia žaidimą ir kiek jie duoda mūsų komandai. Šiandien pergalė yra saldi, tačiau turime labai mažai laiko džiaugtis ir pasiruošti pusfinaliui. Ši pergalė labai svarbi, tačiau penktadienį laukia dar svarbesnis susitikimas“, - teigė D. Blattas.

Charizmatiškasis treneris taip pat negailėjo vaizdingų apibūdinimų kalbėdamas apie A. Kirilenką.

„A. Kirilenka – kaip laukinis žirgas. Geriausiai jis jaučiasi tuomet, kuomet gali laisvai judėti. Jis puikus ir talentingas žaidėjas, kuris pasikliauja savo intuicija. Tačiau jis žaidžia ne dėl savęs, o dėl komandos. Antroje rungtynių dalyje A. Kirilenka buvo nuostabus“, - pagyrų negailėjo D. Blattas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją