Raktelius nuo galingų automobilių sportininkams išdalino Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas.

Olimpiniai čempionai, tarp kurių – ir 15-metė Julija Lipnickaja, 17-metė Adelina Sotnikova, net tris aukso medalius iškovojęs Viktoras Anas bei Jevgenijus Pliuščenka, įsėdo į GL klasės „Mercedes“ džipus, kainuojančius apie 370 tūkst. litų.

J. Lipnickaja atskleidė, kad jos prizą vairuos motina, o A. Sotnikova kurį laiką savo keturratį perleis tėvui. Tiesa, naujoji dailiojo čiuožimo žvaigždė jau pati užsirašė į vairavimo kursus ir netrukus turėtų gauti teises.

Sidabro medalių laimėtojai gavo ML klasės mersedesus, kurių vertė yra apie 210 tūkst. Lt, o bronzininkai – GLK klasės automobilius, atsieinančius apie 140 tūkst. Lt.

Tai – ne vienintelė paskata Rusijos vardą garsinusiems olimpiečiams. Medalininkai pagerbti ir piniginėmis premijomis. Už laimėtą auksą skirta 125 tūkst. JAV dolerių, už sidabrą – 76 tūkst. JAV dolerių, o už bronzą – 52 tūkst. JAV dolerių.

Labiausiai praturtėjo tris aukso apdovanojimus ir vieną bronzą iškovojęs V. Anas, kuris susižėrė net 427 tūkst. JAV dolerių (1 mln. 75 tūkst. Lt).

DELFI primena, kad iš viso Sočyje rusai nuskynė 33 medalius, iš kurių net 13 buvo auksiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)