„Labai visiems dėkoju už palaikymą, man jis buvo labai svarbus. Be jūsų nebūtų tų medalių. Pažadu, kad iš kitų žaidynių parvešiu auksą“, – per Brazilijoje jos garbei surengtą šventinę sakė Rusijos olimpietė.

Rusjos naujienų agentūra ITAR-TASS skelbia, kad šventėje sportininkei kompaniją palaikė tėvas ir asmeninis treneris Andrejus Jefimovas.

„Labai visiems dėkoju, neišpasakytai didžiuojuosi savo dukra. Jeigu Julija nusprendė ir toliau treniruotis, dalyvauti kitose vasaros olimpinėse žaidynėse, padarysiu viską, kad ji jaustų mano palaikymą“, – tęsia viena skandalingiausių personų po dopingo skandalo Rio de Žaneire tapusios sportininkės tėvas. Sidabro medalius Julija iškovojo 100 ir 200 metrų distancijose.
Įsivaizduojate, vienas iš argumentų, dėl kurių manęs norėjo neleisti atstovauti žaidynėse, buvo toks, jog aš esu iš Rusijos. Tiesiog toks. Buvo vykdomas spaudimas prieš visą šalį, tačiau laimei, viskas baigėsi gerai.
Julija Jefimova
J. Jefimova teigia, kad žiniasklaida neteisingai interpretavo jos žodžius. Ji tvirtina, kad į Jungtines Amerikos valstijas sugrįš tik pasiimti daiktų. Antradienį per interviu Amerikos televizijai CNN sportininkė pareiškė, kad „gyvenimas Jungtinėse Amerikos Valstijose žymiai paprastesnis nei Rusijoje“ ir jis esą ją pakeitęs. Televizijos puslapyje internete skelbiama, kad J. Jefimova ketina grįžti į savo namus Los Andžele.

„Žiniasklaida iškraipė mano per interviu CNN sakytus žodžius. Sakiau, kad į JAV grįšiu tik susirinkti daiktų. Ten turiu butą, nuoma sumokėta pusmečiui į priekį, grįšiu ten susirinkti daiktų. Tada laukia pasaulio čempionato etapas. Jam pasibaigus ir priimsiu sprendimą, kur vertėtų treniruotis – Rusijoje, Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, o gal atidaryti savo sporto bazę ir dirbti ten“, – sako plaukikė.

Anksčiau Rusijos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Kolmogorovas samprotavo, kad sportininkė gali grįžti į Rusiją, kur treniruotųsi pagal individualią programą. Pastaraisiais metais J. Jefimova treniravosi Jungtinėse Valstijoje, o ja rūpinosi plaukimo treneris Davidas Salo.

Nauju skandalu pakvipo ir Rusijos sinchroninio plaukimo atstovės Natalijos Iščenko pareiškimas. Sportininkė pareiškė, kad J. Jefimova verta nešti Rusijos vėliavą per Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių uždarymo ceremoniją.

Sinchroninio plaukimo duetų aukso medalininkės iš Rusijos Svetlana Romaškina ir N. Iščenko Rio de Žaneire pergalę pelnė jau ketvirtą kartą.

„Jeigu norite nuoširdžios nuomonės, mes tikrai rimtai nesvarstėme, kas galėtų nešti Rusijos vėliavą uždarymo ceremonijoje. Juk turime daug tokios garbės vertų sportininkų. Pavyzdžiui, Rusijos vėliavą galėtų nešti mūsų visada palaikyta plaukikė Julija Jefimova“, – pareiškė N. Iščenko.

Pati J. Jefimova taip pat ėmė atvirauti, kas vyko už uždarų durų vykusiame Tarptautinio sporto arbitražo (CAS) teisme, atvėrusiame jai kelią į Rio de Žaneiro žaidynes.

„Įsivaizduojate, vienas iš argumentų, dėl kurių manęs norėjo neleisti atstovauti žaidynėse, buvo toks, jog aš esu iš Rusijos. Tiesiog toks. Buvo vykdomas spaudimas prieš visą šalį, tačiau laimei, viskas baigėsi gerai“, – aiškino J. Jefimova.

Rio de Žaneiro vasaros olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 21 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)