Tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK) leidus Rusijos delegacijai dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse džiaugsmu tryško ne visi potencialūs šios šalies olimpiečiai – be jau anksčiau iš žaidynių diskvalifikuotų 67-ių lengvaatlečių, kelias į Braziliją užtvertas ir mažiausiai 12-ai kitų rusų sportininkų, kurie yra ar kada nors buvo įsivėlę į dopingo istorijas.
R. Meilutytė nuolat kalba apie tai, kad Julija bloga, tačiau ji akivaizdžiai nenori kovoti su Jefimova. Kalbėti galima daug, tačiau rezultatas takelyje yra svarbesnis.
Sergejus Fesikovas, olimpinis prizininkas
Tarp jų atsidūrė ir J. Jefimova, tačiau rusai vis dar tikisi, kad kelią į Rio plaukikei atvers tarptautinė plaukimo federacija (FINA), kuriai teoriškai priklauso galutinio sprendimo teisė.

FINA sprendimo laukiama artimiausiomis dienomis, o jam artėjant iš Rusijos plaukimo stovyklos strėlės ėmė smigti ir į R. Meilutytę – varžovės šalininkai nepamiršta, kas yra pagrindinė J. Jefimovos varžovė 100 m krūtine plaukimo distancijoje.

„Tikiuosi, kad Julija visgi išvyks į olimpines žaidynes. Ne veltui ji taip kovojo po skandalo su meldoniumu. Maždaug prieš mėnesį FINA atšaukė jos diskvalifikaciją, o dabar – vėl iš naujo: likus 10 dienų iki žaidynių vėl pradėtos peržiūrinėti žaidimo taisyklės. Komandai J. Jefimovos dalyvavimas reiškia labai daug. Esu įsitikinęs, kad jeigu jai leis dalyvauti, ji parodys viską ką sugeba. Tačiau žvelgiant į aplinkinių reakciją viskas aišku – Mūsiškiams, kuriems bus leista dalyvauti žaidynėse, reikia ruoštis: į juos visi badys pirštais“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė Londono olimpinių žaidynių prizininkas, plaukikas Sergejus Fesikovas.

Anot jo, leidimas J. Jefimovai dalyvauti žaidynėse itin kirstų per psichologinę R. Meilutytės pusiausvyrą.

„R. Meilutytė nuolat kalba apie tai, kad Julija bloga, tačiau ji akivaizdžiai nenori kovoti su Jefimova. Kalbėti galima daug, tačiau rezultatas takelyje yra svarbesnis. Pasaulio čempionate Kazanėje Julija jau parodė, kas yra kokioje vietoje (tąsyk J. Jefimova įveikė Londono olimpinių žaidynių čempionę R. Meilutytę 100 m krūtine plaukimo distancijoje, – DELFI). Tai buvo lūžio momentas jų tarpusavio kovoje, – aiškino plaukikas. – Aš nežinau, ar Rūta yra pasirengusi priimti dar vieną smūgį, jeigu J. Jefimovai bus leista dalyvauti Rio de Žaneire. Žiūrint iš psichologinės pusės J. Jefimova turi didžiulį pranašumą. Ji jau išgyveno dopingo skandalo sunkumus ir yra pasirengusi kovoti toliau.“

Sergejus Fesikovas

J. Jefimovos agentas Andrejus Mitkovas taip pat laukia FINA žodžio, o, jei jis bus nepalankus, žada kreiptis į Tarptautinį sporto arbitražo teismą (CAS).

Mes jau atlikome keletą konsultacijų. Jeigu neįvyks nieko neeilinio, pirmadienį antroje dienos pusėje Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) turi paskelbti Rusijos vandens sporto šakų dalyvių sudėtį olimpinėms žaidynėms.

Tikimės, kad FINA išmano Olimpinę chartiją ir CAS sprendimų praktiką geriau už patį TOK – ir patvirtins J. Jefimovos dalyvavimą Rio. Bet mes jau įpratę, tikėdamiesi geriausio, ruoštis blogiausiam. Todėl dėl visa ko praktiškai jau parengėme ieškinį CAS, kuris nuo liepos 27 d. pradės veikti olimpiniu formatu „sprendimui priimti – 24 val.“. Neturime jokių abejonių, kad Julija dalyvaus Rio. Ir tikime, kad nepaisant visų problemų, ji ten parodys savo geriausią rezultatą“, – grėsmingai rėžė A. Mitkovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1265)