Du įvarčius pelnęs Brazilijos puolėjas Ronaldo pakartojo vokiečio Gerdo Mullerio visų laikų rezultatyvumo pasaulio čempionatuose rekordą - 14 taiklių smūgių.

Kitose rungtynėse Štutgarte Australijos vienuolikė sužaidė lygiosiomis 2:2 (1:1) su Kroatija ir iškopė į kitą etapą. Brazilai F grupėje užėmė pirmą vietą ir aštuntfinalyje susitiks su Ganos rinktine, o australai liko antri ir žais su Italijos futbolininkais.

Rungtynėse Dortmunde brazilai pirmi praleido įvartį, tačiau atsakė į jį net keturiais taikliais smūgiais. 34-ą minutę Keiji Tamada išvedė Japonijos futbolininkus į priekį. Tačiau baigiantis pirmam kėliniui rezultatą smūgiu galva išlygino ir pirmąjį savo įvartį turnyre pelnė Ronaldo.

Į priekį titulą ginantys pasaulio čempionai išsiveržė 53-ą minutę - pasižymėjo Liono "Olympique" klubui atstovaujantis Juninho Pernambucano. 59-ą minutę trečiąjį Brazilijos komandos įvartį pelnė Gilberto, o 81-ąją dar kartą vartininką nuginklavo Ronaldo. Brazilijos snaiperiui dabar trūksta vos vieno tikslaus smūgio, kad taptų rezultatyviausiu visų laikų finalinių pasaulio pirmenybių turnyrų žaidėju.

Prieš čempionatą aršiai kritikuotas puolėjas buvo išrinktas geriausiu varžybų žaidėju.

Kitame sutikime Australijos žaidėjai du kartus lygino rezultatą. Kroatijos futbolininkai jau 2-ą minutę pirmavo po gražiu baudos smūgiu Darijo Srna pelnyto įvarčio. Tačiau tada australai perėmė iniciatyvą ir užspaudė varžovus prie jų vartų. Spaudimas pasiteisino 38-ą minutę, kuomet varžybų arbitras Grahamas Pollas už Stjepano Tomaso žaidimą ranka paskyrė 11 metrų baudinį į kroatų vartus. Baudos smūgį realizavo Australijos rinktinės gynėjas Craigas Moore'as.

Po pertraukos vėl aktyviau žaidė Kroatijos futbolininkai ir 56-ą minutę, pasinaudojęs nepatikimu australų vartininko žaidimu, įvartį įmušė Niko Kovačas.

72-ą minutę keli Australijos futbolininkai įgriuvo į Kroatijos vartus kartu su varžovų vartininku Stipe Pletikosa, tačiau G.Pollas įvarčio neįskaitė ir užfiksavo australų pražangą. Po keleto akimirkų S.Tomasas vėl lietė kamuolį ranka savo baudos aikštėje, tačiau šį kartą teisėjo švilpukas tylėjo.

79-ą minutę australai antrą kartą išlygino rezultatą - geriausiu susitikimo futbolininku išrinktas Harry Kewellas po komandos draugo perdavimo iš kelių metrų atstumo nuginklavo S.Pletikosą.

Nervingai vykusių varžybų pabaigoje už antrąsias geltonas korteles iš aikštės buvo pašalinti kroatas Dario Šimičius bei australas Brettas Emertonas. G.Pollas parodė antrą geltoną kortelę ir Josipui Šimuničiui, tačiau neapsižiūrėjęs nepašalino jo iš aikštės ir paskutinę susitikimo minutę spėjo Kroatijos rinktinės gynėjui parodyti trečią geltoną kortelę.

Australijos futbolininkai pirmą kartą iškopė į aštuntfinalį, o kroatams tai buvo antrasis nesėkmingas meginimas iš eilės.

Japonija - Brazilija 1:4 (1:1)

Japonija: Keiji Tamada (34 min.).

Brazilija: Ronaldo (45+1 ir 81 min.), Juninho Pernambucano (53 min.), Gilberto (59 min.).

Smūgiai į vartų pusę: Japonija 9 - Brazilija 21

Smūgiai į vartų plotą: Japonija 3 - Brazilija 14

Pražangos: Japonija 9 - Brazilija 6

Kampiniai smūgiai: Japonija 3 - Brazilija 11

Nuošalės: Japonija 4 - Brazilija 0

Kamuolio valdymas: Japonija 40% - Brazilija 60%

Rungtynes stebėjo 65 tūkst. žiūrovų.

Kroatija - Australija 2:2 (1:1)

Kroatija: Darijo Srna (2 min.) ir Niko Kovačas (56 min.)

Australija: Craigas Moore'as (38 min. 11 m.b.) ir Harry Kewellas (79 min.).

Smūgiai į vartų pusę: Kroatija 8 - Australija 12

Smūgiai į vartų plotą: Kroatija 3 - Australija 7

Pražangos: Kroatija 21 - Australija 24

Kampiniai smūgiai: Kroatija 3 - Australija 9

Nuošalės: Kroatija 2 - Australija 1

Kamuolio valdymas: Kroatija 44% - Australija 56%

Rungtynes stebėjo 52 tūkst. žiūrovų.

Galutinė F grupės turnyro lentelė:

VietaKomandaŽPLPr.Įv.Tšk.
1.Brazilija33007-19
2.Australija31115-54
3.Kroatija30212-32
4.Japonija30122-71

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją