Ronaldo įvarčių medžioklė prieš Maroką

Didžiausias šio Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato stadionas šįkart 15 val. priims B grupės Portugalijos ir Maroko ekipas.

Sugrįžimas į šį 78 tūkst. vietų stadioną papildomą motyvaciją turėtų kelti Fernando Santoso treniruojamos „Selection of the Quinas“ atakų lyderiui Cristiano Ronaldo – prieš kiek daugiau kaip 10 metų jis ten su „Manchester United“ klubu iškovojo pirmąjį Čempionų lygos trofėjų. Vėliau su Madrido „Real“ klubu šį pasiekimą keturis kartus pakartojęs portugalas jau įsirašė į futbolo istoriją aukso raidėmis, o dabar mėgins tapti vienu svarbiausiu čempionatų žaidėjų.

Kad tai paskutinis šansas, supranta daugelis – prieš dvejus metus Europos čempionų titulą iškovojusiam 33 metų puolėjui tai turbūt paskutinis pasaulio futbolo čempionatas. Tris įvarčius rungtynėse su Ispanija į kaimynų vartus įsūdęs, lygiąsias 3:3 išplėšęs ir vos ketvirtuoju žaidėju, kuris įmušė įvarčius keturiuose pasaulio čempionatuose, tapęs komandos lyderis savo taikiklį bandys jau šį trečiadienį dvikovoje su Maroku.

O kad lengva nebus, aišku jau dabar – prancūzų futbolo specialisto Herve Renardo treniruojamas Marokas yra puikiai besiginanti komanda ir tik nelemtas Azizo Bouhaddouzo įvartis į savo vartus neleido pasiimti taško rungtynėse su Iranu. Motyvacijos prieš dvikovą Maskvoje jiems turėtų pridėti ir istorinis kontekstas – iš 14 pasaulio futbolo čempionato dvikovų afrikiečiai laimėjo dvi, o viena jų – prieš šiandieninę varžovę. 1986 metais Meksikoje vykusiame turnyre Afrikos atstovai šventė pergalę 3:1.

Numanomos startinės sudėtys:

Portugalija: Rui Patricio; Cedric, Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro; William, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario; Andre Silva, Cristiano Ronaldo.

Marokas: Monir El Kajoui; Achraf Hakimi, Ghanem Saiss, Mehdi Benatia, Hamza Mendyl; Karim El Ahmadi, Hakim Ziyach, Mbark Boussoufa, Younes Belhanda, Noureddine Amrabat; Khalid Boutaib.

Iranas mėgins nubausti ir ispanus

Maroko skriaudėjų Irano futbolininkų antrojo rato pirmosiose rungtynėse laukia kur kas rimtesnis varžovas – pirmąsias rungtynes su portugalais rezultatu 3:3 pabaigę ispanai. O Iranui uždavinys šiose 43 tūkst. žmonių talpinančioje Kazanės arenoje 21 val. vykstančioje dvikovoje paprastas – išsilaikyti pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Kur kas niūresnės nuotaikos „La Roja“ stovykloje – pirmojoje turnyro dvikovoje 2010 metų pasaulio čempionai išsivežė tik tašką, o puolėjo Diego Costos indėlį nubraukė neužtikrintas Davido de Gea žaidimas.

Įdomu, kaip Juleną Lopetegui vyriausiojo trenerio pareigoje prieš pat čempionato pradžią pakeitusiam Fernando Hierro pavyks išspręsti komandos problemas ir paruošti dvikovai prieš simpatiškai rungtyniaujančią Irano reprezentacinę komandą.

Carlosas Queirozas taip pat turės spręsti galvosūkius savo komandos gynyboje – jis prarado svarbų gynėją Roozbehą Cheshmį, o tai didelis nuostolis prieš prasidedant itin svarbioms turnyro rungtynėms, tačiau nežibanti ispanų gynyba gali padėti iš Kazanės išsivežti bent tašką.

Numanomos komandų sudėtys:

Iranas: Ali Beiranvand; Ramin Rezaeian, Morteza Pouraliganji, Pejman Montazeri; Masoud Shojaei, Saeid Ezatolahi, Ehsan Haji Safi, Omid Ebrahimi; Vahid Amiri, Sardar Azmoun, Alireza Jahanbakhsh

Ispanija: David de Gea; Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Pique, Nacho; Sergio Busquets, Thiago Alcantara , Andres Iniesta, Isco, David Silva; Diego Costa

A grupėje – Urugvajus testuos Saudo Arabiją

Rusijos futbolininkai į Saudo Arabijos vartus įsūdė net 5 įvarčius, tad Urugvajaus futbolininkams trečiadienio rungtynėse 18 val. reikės ne ką mažesnių pastangų, kad bent kiek prisivytų turnyro šeimininkus pagal įvarčių santykį.

O kol kas tokias puolimo mašinas kaip Luisas Suarezas ir Edinsonas Cavani savo sudėtyje turintis „La Celeste“ strategas Oscaras Tabarezas turi spręsti, kaip priversti puolimo aparatą veikti. Niūriose rungtynėse su Egiptu pietų amerikiečiai tik kartą siuntė kamuolį į varžovų vartus – ir tik paskutinėmis minutėmis, ir kai atrodė, kad Egiptas visiškai nustojo žaisti.

Bent kiek reabilituoti savo veidą jie galės 43 tūkst. vietų Rostovo arenoje, kurioje susitiks su Saudo Arabijos futbolininkais. Ši argentiniečio Juan Antonio Pizzi treniruojama rinktinė paskutinę pergalę pasaulio futbolo čempionate šventė dar 1994 metais JAV. Su Urugvajumi Azijos atstovai dar nėra susitikę, bet pastarosios dvejos rungtynės su pietų amerikiečiais nuteikia pozityviai – pasiektos dvi lygiosios.

Numanomos komandų sudėtys:

Urugvajus: Fernando Muslera; Guillermo Varela, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Martin Caceres; Nahitan Nandez, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur, Cristian Rodriguez; Luis Suarez, Edinson Cavani

Saudo Arabija: Mohammed Alowais; Mohammed Alburayk, Osama Hawsawi, Ali Albulayhi, Yasser Alshahrani; Salem Aldawsari, Abdullah Otayf, Salman Alfaraj, Taiseer Aljassam, Yahia Alshehri; Fahad Almuwallad.