2016 metų Europos futbolo čempionė Portugalijos rinktinė planetos pirmenybes pradėjo sunkiu išbandymu su Ispanijos futbolininkais. Įspūdingo grožio susitikime C. Ronaldo tempė portugalus ant savo pečių ir pelnęs tris įvarčius išplėšė lygiąsias 3-3.

L. Messi startas Rusijoje buvo gerokai kuklesnis. Argentinos nacionalinė komanda vargo su čempionato debiutantais islandais ir netikėtai prarado taškus sužaisdami lygiosiomis 1-1. Negana to, L. Messi 64-ąją minutę neįmušė 11 metrų baudinio ir nepasinaudojo šansu išplėšti pergalę.

Nors „Barcelonos“ superžvaigždė po rungtynių prisiėmė atsakomybę už pralaimėjimą, jau penkiuose pasaulio čempionatų mačuose iš eilės nepasižymėjęs 30-metis taip pat pareiškė, jog gynybinį futbolą demonstravę Islandijos futbolininkai nenorėjo žaisti.

„Žinoma, man buvo labai skaudu pramušti baudinį. Jis būtų viską pakeitęs, nes islandai būtų pradėję žaisti atviresnį futbolą ir taip suteikę mums daugiau erdvės. Vis dėlto islandai nenorėjo žaisti.

Sunkiai dirbome, ieškojome spragų varžovų gynyboje ir nusipelnėme 3 taškų, bet jų negavome ir už tai atsakingas esu aš. Nemalonu taip pradėti čempionatą, bet dabar turime galvoti apie Kroatiją.“, – kalbėjo L. Messi.

Po to, kai viena čempionato favoričių nesugebėjo įveikti visų laikų mažiausios pasaulio pirmenybėse dalyvaujančios šalies rinktinės, futbolo gerbėjai socialiniuose tinkluose suskubo dalintis L. Messi pašiepiančiais paveikslėliais ir komentarais.

L. Messi pasirodymas socialiniuose tinkluose buvo gretinamas su C. Ronaldo benefisu taip bandant parodyti, jog geriausias visų laikų futbolininkas yra portugalas. Simboliška, jog Madrido „Real“ lyderis tapo pirmuoju čempionate įmušusiu, o „Barcelona“ žvaigždė – pramušusiu 11 metrų baudinį.

„Penktadienis: C. Ronaldo muša tris įvarčius į geriausio pasaulio vartininko vartus. Šeštadienis: L. Messi nesugeba nuginkluoti 34-erių filmų direktoriaus“, – rašė Islandijos rinktinės vartininko Hanneso Halldorssono antrąjį darbą akcentavusi vienos lažybų bendrovės oficiali „Twitter“ paskyra.

„Messi jaučia spaudimą. Ronaldo puikiai tempia vidutiniokų pilną komandą, kuomet Messi savo komandoje turi gausybę žvaigždžių ir negali su jais nieko padaryti. Jis žaidžia savanaudiškai, visada bando smūgiuoti pats ir ignoruoja kitus. Ronaldo žaidimas jį tikrai veikia“, – argentiniečio pasirodymą apibūdino futbolo ekspertai.

Antrame ture L. Messi bandys atsigriebti svarbiose rungtynėse su Kroatijos nacionaline komanda, tuo metu C. Ronaldo savo pasirodymą čempionate pratęs susitikime su Maroku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)