Maroko futbolininkų varžovai pusfinalyje paaiškės vėlų šeštadienio vakarą po dvikovos tarp Anglijos ir Prancūzijos.

Portugalijos rinktinės šūviai iki pertraukos buvo stiprūs, tačiau tikslo nepasiekė. Savo ruožtu Maroko rinktinė nenustojo stebinti ir po pirmo kėlinio pirmavo 1:0. 42-ą min. įvartį galva pelnė Youssefas En Nesyri.

Atlaso liūtų gynyba ir po pertraukos išliko sunkiai įkandama, o portugalų puolimas ypač po Cristiano Ronaldo išėjimo į aikštę nuo atsarginių suolo ėmė intensyvėti.

Spaudimas nedavė laukto rezultato – pasipylusią traumų bangą, dėl dviejų geltonų kortelių išvytą žaidėją ir ir portugalų šturmą atlaikiusi Maroko rinktinė triumfavo su gausiai stadione susirinkusiais savo sirgaliais.

37-erių C. Ronaldo kaip aštuntfinalyje, taip ir ketvirtfinalyje rungtynes pradėjo nuo atsarginių suolo. 51-ą min. po keitimo aikštėje pasirodęs CR7 tapo rekordininku. Portugalų žvaigždei už nacionalinę ekipą tai buvo 196-osios rungtynės, jis šiuo statistikos skaičiumi susilygino su Baderu Al-Mutawa iš Kuveito.

Vis dėlto tai mažai džiugino puolėją – aikštę jis paliko su taip ir neišsipildžiusia svajone tapti pasaulio čempionu. Pakeliui į rūbines C. Ronaldo neslėpė apmaudo ir ašarų.

Šeštą kartą pasaulio čempionate dalyvaujantys marokiečiai dar niekada nežaidė nei tokio turnyro ketvirtfinalyje, nei juo labiau pusfinalyje.

Į ketvirtfinalį Marokas sensacingai žengė po baudinių serijos 3:0 įveikęs viena iš turnyro favoričių laikytą Ispanijos rinktinę. Portugalijos rinktinė savo ruožtu plačiai atlapojo duris įspūdingai net 6:1 sutriuškinusi Šveicarijos nacionalinę ekipą.

Penktadienį paaiškėjo pirmoji pusfinalio pora. Dėl vietos finale gruodžio 13 dieną žais Argentina ir Kroatija.

Marokas - Portugalija. Rungtynių statistika

Marokas 1 – 0 Portugalija

42'[1 – 0] Youssefas En Nesyri

Stadionas: „Al Thumama“

Teisėjas: Facundo Tello

Marokas: Yassine'as Bounou, Achrafas Hakimi, Romains Saissas, Jawadas El Yamiqas, Yahya Attiat-Allahas, Sofyanas Amrabatas, Azzedine'as Ounahi, Selimas Amallahas, Hakimas Ziechas, Sofiane'as Boufalas, Youssefas En Nesyri.

Portugalija: Diogo Costa, Diogo Dalotas, Pepe, Rubenas Diasas, Raphaelis Guerreiro, Bernardo Silva, Rubenas Nevesas, Otavio, Bruno Fernandesas, Joao Felixas, Goncalo Ramosas.

Pasaulio čempionato ketvirtfinalis: Marokas – Portugalija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)