Dovilė Dzindzaletaitė ir Richardas Kilty

D. Dzindzaletaitės istorija prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes Lietuvoje sukėlė tikrą audrą. Itin perspektyvi 23-ejų lengvaatletė buvo laikoma viena iš mūsų šalies rinktinės vilčių, tačiau netikėtai paaiškėjo, kad sportininkė laukiasi – apie tai ji pati paskelbė socialiniame tinkle.

Kilo nemažas skandalas – viešus laiškus sportininkei ėmė rašyti Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovai, tačiau viskas baigėsi tuo, kad D. Dzindzaletaitė atsitvėrė tylos siena, išvyko pas savo mylimąjį ir Rio de Žaneiro olimpines žaidynes stebi kaip ir dauguma pasaulio žmonių – per televizorių.

Pasaulio ir Europos 60 m bėgimo čempionas 26-erių R. Kilty Rio žaidynėse dalyvaus estafetės 4x100 m varžybose.

Britui pastarasis laikas – išskirtinis. Sportininkas ne tik pirmą kartą pateko į olimpines žaidynes, bet ir netrukus pirmą kartą taps tėvu. Richardas ir jo mylimoji iš Lietuvos rugsėjį laukia savo pirmagimio. Be to, gruodį turėtų įvykti poros vestuvės.

Visgi R. Kilty neslepia, kad dar prieš keletą metų jam teko išgyventi labai nelengvą laikotarpį. Ypač sunki buvo 2012-ųjų antroji pusė, kuomet jis galvojo mesti sportą, ir tik po ilgų svarstymų sugrįžo į treniruotes 2013-aisiais.

Richardas Kilty

„Nebijau prisipažinti, kad, netekęs galimybės varžytis ankstesnėse olimpinėse žaidynėse, kentėjau nuo ribinio asmenybės sutrikimo, – portalui gazettelive.co.uk sako R. Kilty. – Visas dienas miegodavau. Buvau siaubingai pasimetęs, nesuvokiau, kas vyksta su mano gyvenimu. Jaučiausi taip, tarsi visas pasaulis būtų prieš mane. Negalėjau nieko daryti, nieko imtis – taip tikrai neturėjo elgtis vienas geriausių sprinterių Didžiojoje Britanijoje, dabar tai suprantu“.

„Vieną dieną ėjau Tiso upės pakrante, ir galvoje tarsi kažkas įsijungė. Man buvo vos 22-eji metai, vis dar buvau antras geriausiųjų reitinge. Įdėjau per daug darbo ir pastangų, kad dabar viską paleisčiau vėjais, numočiau ranka“, – lūžį prisimena sportininkas.

„Netekau „Lottery“ finansavimo, tačiau pavyko Maskvoje įveikti atranką į pasaulio čempionatą. Štai aš čia. Gyvenu laukimu – į pasaulį beldžiasi mano vaikas. Esu laimingas. Ateinančios šešios savaitės man gali būti tiesiog nuostabios“, – gyvenimo pokyčiais džiaugiasi britų sportininkas.

D. Dzindzaletaitė šiemet taip pat galėjo tapti olimpinių žaidynių debiutante – sportininkė buvo įvykdžiusi olimpinį normatyvą. Tačiau dėl pokyčių asmeniniame gyvenime šiaulietė turėjo atidėti olimpines svajones vėlesniam laikui.

D. Dzindzaletaitė 2012 metais tapo pasaulio jaunimo (iki 20-ies metų) vicečempione, o pernai – Europos jaunimo (iki 23-ejų metų) čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)