Rugpjūčio pabaigoje DELFI redakcijoje apsilankiusi R. Meilutytė pažadėjo pasitaikius progai būtinai pasižiūrėti krepšinio rinktinės rungtynes. Jei plaukikė įsijungs televizorių per tautiečių akistatą su Naująja Zelandija, jai bus dvigubai maloniau kartu prisiminti ir areną, kurioje pirmą kartą gyvenime tapo pasaulio čempione.

Tiesa, iš vidaus „Palau Sant Jordi“ rūmai gerokai pakeitė išvaizdą: nebėra 50 m ilgio baseino, apdovanojimų pakylos. Bet tokios transformacijos 15,7 tūkst. žiūrovų dabar talpinančiai arenai – įprastos.

Ant greta Katalonijos sostinės centro rymančios Montjuic kalvos daugiafunkcinė bazė buvo pastatyta prieš 1992 metų Barselonos olimpines žaidynes. Bet Arvydas Sabonis, Gintaras Krapikas, Šarūnas Marčiulionis, Valdemaras Chomičius, Rimas Kurtinaitis ir kompanija nepriklausomybę atgavusios šalies krepšinio istoriją pirmąja olimpine bronza papuošė ne čia, o „Pavello Olimpic de Badalona“ sporto rūmuose, esančiuose už 15 kilometrų.

Olimpinių žaidynių metu „Palau Sant Jordi“ priėmė rankinį, tinklinį ir meninę gimnastiką.

Čia taip pat vyko 1995 metų pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas, praėjusių metų planetos rankinio pirmenybės, kelis kartus – ir teniso Deviso taurės finalai.

Krepšinis „Palau Sant Jordi“ arenoje svečiavosi 1998, 2003 ir 2011 metais, kuomet Barselonoje buvo rengiami Eurolygos finalo ketverto turnyrai.

Paskutiniame iš jų dalyvavo ir į pažįstamas vietas sugrįžęs Kšyštofas Lavrinovičius. Lietuvos rinktinės puolėjas su Sienos „Montepaschi“ (Italija) klubu, kurio gretose rungtyniavo ir Rimantas Kaukėnas, „Palau Sant Jordi“ arenoje krito pusfinalyje ir tenkinosi trečiąja vieta.

Užtat Barseloną įsimylėjusiam Šarūnui Jasikevičiui prisiminti „Palau Sant Jordi“ parketą – kur kas maloniau, nors jo atstovauta „Barcelona“ ekipa namų rungtynes žaidžia mažesnėje „Palau Blaugrana“ arenoje. 2003-iaisiais jis su komanda čia pirmą kartą karjeroje tapo Eurolygos čempionu.

Tąkart Ispanijos didmiestyje svečiavosi ir daugiau lietuvių – Mindaugas Žukauskas su „Montepaschi“ liko trečioje, Darius Songaila su Maskvos CSKA – ketvirtoje vietoje.

Primename, kad pasaulio krepšinio čempionato aštuntfinalio mačas tarp Lietuvos ir Naujosios Zelandijos prasidės sekmadienį, 17 val. Lietuvos laiku.

Jei lietuviams pavyks įveikti aštuntfinalį ir ketvirtfinalį, pirmenybių kulminacija jų lauks Ispanijos sostinėje Madride.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)