„Jeigu prieš čempionatą būtų pasiūlę imti sidabrą ir nevažiuoti, tai manau, kad visi būtų sutikę. Bet kai kovoji ir matai, kad gali daugiau... Rezultatas – geras, bet kad būtų labai geras trūko vienos pergalės“, – apmaudą liejo Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis.

Per savo karjerą R. Javtokas su nacionaline komanda Europos čempionatuose yra iškovojęs du sidabro (2013 ir 2015) ir vieną bronzos (2007) medalį bei bronzinį apdovanojimą planetos pirmenybėse (2010). Todėl iškilmingos sutiktuvės gimtinėje jam – jau įprastas, tačiau visada širdžiai malonus, pripažinimas.

„Labai džiugu – juk būtent dėl sirgalių visada ir žaidžiame. Puikus jų palaikymas mums suteikia motyvacijos. Džiaugiuosi, kad sukūrėm jiems šventę. Ta šventė kažkada ateis ir mums. O antra vieta yra pralaimėta, todėl ir nuotaikos nekokios“, – iškilmėse pasakojo veteranas.

R. Javtokas pripažino, kad finale Lietuvos rinktinė neparodė tikrosios savo jėgos, todėl ir nepavyko pranokti čempionais tapusių ispanų (63:80).

„Sąžiningai kalbant, tai net nesinori nei vertinti, nei galvoti apie tai. Reikia šiek tiek laiko, kad viskas nusistovėtų“, – nusivylimo neslėpė krepšininkas.

2001 metų Europos čempionate su Lietuvos marškinėliais debiutavęs R. Javtokas iki šių metų be krepšinio praleido vos dvi vasaras: čempioniškais 2003 metais jis sveiko po kraupios motociklo avarijos, o 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse jis nežaidė dėl čiurnos traumos, kurią patyrė atrankos turnyre.

Per visą karjerą 211 cm ūgio šiaulietis žaidė net septyniuose Europos ir trijuose pasaulio čempionatuose bei dvejose olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)