Tuo pat metu Kopenhagoje vyko rungtynės tarp Danijos ir Rusijos rinktinių, čia įtikinamą pergalę 4:1 iškovojo danai, kurie grupėje užėmė 2 vietą.

Sankt Peterburge vykusiame belgų ir suomių susitikime ilgą laiką suomius lydėjo sėkmės, kartais nuo įvarčio gelbėjo vartininkas Lukas Hradecky.

65 min. belgų sirgaliai džiaugėsi pagaliau Romelu Lukaku pelnytu įvarčiu, tačiau arbitras po minutės neįskaitė įvarčio: VAR peržiūra fiksavo milimetrinę belgo nuošalę.

Galiausiai suomių svajonė dužti ėmė nuo 74 minutės: po kampinio kamuolį galva smūgiavo Thomas Vermaelenas, šis nuo vartų konstrukcijos pataikė į vartininką L. Hradecky, nuo jo rankos kamuolys kirto vartų liniją ir taip belgai išsiveržė į priekį 1:0.

Galutinai jų šansus 81 min. laidojo pagaliau pasižymėjęs ir R. Lukaku. Tai jo trečiasis įvartis šiame čempionate.

Belgai aštuntfinalyje kovos sekmadienį Sevilijoje, o jų varžovai paaiškės po likusių trečio turo kovų D, E ir F grupėse.

Rungtynių vaizdo apžvalgą rasite čia.

Rezultatas

Belgija 2 – 0 Suomija

74' [1:0] Lukas Hradecky (į savo vartus)

81' [2:0] Romelu Lukaku

Pasčiausią įvarčių santykį turintys rusai užėmė paskutinę B grupės vietą ir baigė savo pasirodymą Europos čempionate.

Suomiai liko treti, tačiau patekti į kitą etapą su trimis taškais ir neigiamu įvarčių santykiu (1:3) beveik misija neįmanoma.

Tokia suomių situacija vietą aštuntfinalyje garantavo A grupėje trečią vietą užėmusiems šveicarams, kurie turi 4 taškus. Suomių padėtis džiugina Ukrainą, kuri taip pat turi 3 taškus, tačiau kiek geresnį įvarčių santykį (4:5).

Paskutinėmis mačo minutėmis didelės intrigos nebuvo: niekas neabejojo belgų pergale, tačiau tribūnas rungtynių pabaigoje išjudino į aikštę įsiveržusi mergina.

Ji mūvėjo trumpus juodus šortus bei juodus, aptemptus ir gana atvirus marškinėlius. Ant jų buvo užrašyta „WTF Coin“.

Į aikštę įsiveržė mergina

RUNGTYNIŲ EIGA

81 min. pagaliau ir R. Lukaku pelnė savo įvartį, Belgija dvigubino savo pranašumą 2:0.

GOAL! Finland 0-2 Belgium (Lukaku 81').#EURO2020 pic.twitter.com/UDKKE8Wzl8


Suomių svajonė dužti pradėjo nuo 74 min.: po kampinio kamuolį galva smūgiavo Thomas Vermaelenas, šis nuo vartų konstrukcijos pataikė į vartininką Lukasą Hradecky, nuo jo rankos kamuolys kirto vartų liniją ir taip belgai išsiveržė į priekį 1:0.

Viena retesnių suomių atakų 72 min. baigėsi pražanga prieš belgų gynėją.

65 min. pagaliau belgai pramušė suomių gynybą: po K. De Bruyne perdavimo įvartį iš arti pelnė R. Lukaku. Bet belgų sirgalių džiaugsmas tęsėsi minutę: arbitras įžvelgė puolėjo nuošalę.

Gerą progą turėjo E. Hazardas, nuo įvarčio suomius gelbėjo vartininkas.

Belgai į suomių vartus jau smūgiavo 8 kartus, iš jų tris kartus kamuolys skriejo į vartų plotą. Ties suomių statistika šiose kategorijose – nuliai.

Po pertraukos abi rinktinės antrą kėlinį pradėjo be korekcijų sudėtyse.

Kėlinio pabaigoje baudos aikštelėje krito Edenas Hazardas, tačiau belgo griuvimas neįtikino rungtynių arbitro. Po akimirkos teisėjas skelbė pirmo kėlinio pabaigą.

44 min. arti tikslo buvo Jeremy Doku, nuo įvarčio gelbėjo suomių vartininkas Lukas Hradecky.

Per pirmas 20 min. išsiskyrė tik pavojingas Romelu Lukaku smūgis vartų link, tiesa, po akimirkos teisėjas fiksavo belgo nuošalę.

Per pirmas 10 minučių nei viena komanda neturėjo didesnės progos, kol kas vyksta lygi kova.

Mačas vyko Sankt Peterburge.

Suomija akistatą su B grupės lyderiais pasitiko turėdama pergalę prieš danus (1:0), antrame susitime suomiai 0:1 nusileido rusams.

Tuo metu belgai jau prieš mačą buvo ramūs dėl vietos kitame etape: jie pirmame mače 3:0 sutriuškino rusus, antrame susitikime 2:1 pranoko danus.

Belgija - Suomija

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)