11-ą vietą ATP reitinge užimantis 30-metis žaidėjas laimėjo dramatišką mažąjį finalą rezultatu 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

N. Džokovičius peilio ašmenimis vaikščiojo jau antrojo seto pabaigoje, tačiau sugebėjo neutralizuoti varžovo turėtą galimybę laimėti mačą „tie-breake“.

Vis dėlto trečiame sete sąlygas vėl diktavo ispanas.

Savo jausmus mačo metu N. Džokovičius išliejo ant rakečių: pirmą nusviedė toli į tuščias tribūnas, antrą negailestingai sulaužė šveitęs į tinklą laikantį stulpelį.

Dėl nesivaldymo jis susilaukė įspėjimo, nors P. Carreno Busta prašė skirti varžovui ir griežtesnę sankciją.

34-erių serbas dar turėjo galimybę kartu su tautiete Nina Stojanovič pasitaisyti mišrių dvejetų mače dėl bronzos.

Tačiau misija buvo sunkiai įmanoma: ATP reitingo lyderiui būtų prireikę grįžti į kortą antrą kartą tą pačią dieną ir varžytis su geriausia planetos moterų tenisininke iš Australijos Ashleigh Barty, žaidžiančia poroje su tautiečiu Johnu Peersu.

Galiausiai Tokijo kaitros išsekintas N. Džokovičius nusprendė pasiduoti be kovos.

Primename, kad vienetų varžybų pusfinalyje N. Džokovičių sustabdė Vokietijos atstovas Alexanderis Zverevas, kuris sekmadienį finale susitiks su Rusijos olimpinio komiteto deleguotu Karenu Chačanovu.

Moterų vienetų finale šeštadienį žais šveicarė Belinda Bencic ir čekė Marketa Vondroušova.

20 „Grand Slam“ serijos turnyrų laimėjusiam N. Džokovičiui olimpinėse žaidynėse iki šiol yra pavykę pasižymėti tik dar 2008-aisiais Pekine vyrų vienetų varžybose iškovotu bronzos apdovanojimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)